Političarka iz Jagodine: Još nam se javljaju Palmine žrtve …

Predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Jagodini Katarina Jokić kaže za Nova.rs da se predstavnicima njene partije javio veliki broj žrtava koje tvrde da su podvođene na žurkama koje je organizovao Dragan Marković Palma i da se svaki dan javlja nova žena s tvrdnjom da je bila deo njegovih proslava.

“Do dolaska Marinike Tepić u Jagodinu, o tome se samo šuškalo. To je bila javna tajna, govorilo se da se to dešava, ali žrtve nisu imale dovoljno hrabrosti da istupe, jer su se bojala posledica”, kaže Jokić, podsećajući da je Dragan Marković Palma već 18 godina prvi čovek Jagodine.

“Čovek je razradio čitav sistem i on uopšte nije ugodan za ljude koji nisu deo njegove ekipe. Građani su znali da se to dešava, a to se vidi i po nedavnim anketama koje su sprovidile televizije. Samo je falilo da se neko ohrabri i da sve otvoreno kaže. Sad kad se otvorila priča, žene su stekle poverenje u Mariniku Tepić i odlučile su da ne žele da ćute”, navodi naša sagovornica.

Jokić je rekla da se žrtve sada obraćaju i njoj direktno, podsećajući da je Tepić već opisala kako izgleda šema po kojoj se podvode žene.

“Uvek je u pitanju neka proslava na kojoj se nalaze animir dame. Ta žurka traje do određenog doba, a nakon fajronta ostaju, kako oni to nazivaju – VIP zvanice. Nakon toga se tu dovode devojčice, ali i zrele devojke i sve se dešava iza zatvorenih vrata. Naravno, neke od njih su za to imale benefite, vođene su na putovanja sa Palmom o trošku države i grada”, rekla je Jokić, dodajući da je učešće na žurkama bio i uslov za zapošljavanje žena.

“Žene u Jagodini su pozivane na razgovore gde ih oni prvo osmotre. Ako im se dopadne devojka, onda joj oni daju ponudu da dođe na proslovu. Sasvim pouzdano znam da tako funkcioniše zapošljavanje, jer postoji i snimak o tome. Žene koje odbiju njihovu ponudu ne mogu da dobiju posao”, poručuje naša sagovornica.

Tokom današnjeg gostovanja na televiziji N1, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, pročitala je ispovest još jednog svedoka koji je objasnio kako funkcioniše podvođenje žena i maloletnica u Jagodini.

On je naveo da je reč o ustaljenoj šemi po kojoj se žene i devojčice navode na seksualne odnose, a opisao je i sam izgled jedne „ljubičaste sobe“, gde devojke dolaze. Povod su uvek proslave, koje se, prema rečima onih koji tvrde da su prisustvovali žurkama koje je organizovao poslanik i prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma, najčešće pretvaraju u nešto što prelazi sve granice zakona i ukusa.

“Šema je uvek ista. Proslava nečega, uz estradne zvezde poput Cece, Lukasa, Đanija, jer su oni mamac za studente i mlađe ljude. Nakon toga, oko ponoći, na scenu stupaju animir dame. One putuju sa tom delegacijom, neke su iz Jagodine, a među njima neke rade i u javnim preduzećima. Ima ih i iz okolnih sela, a njima koordinišu Palmine sekretarice. One ih zovu, određuju koja gde i kome ide. Među najredovnijim gostima je Palmin gradonačelnik Ratko Stevanović. Mesta u samoj u Jagodini u koju dolaze ovi ljudi ima puno, a među aktuelnijima je klub Tigar, u kome postoji ljubičasta soba za to”, izjava je svedoka koju je pročitala Tepić.

(nova.rs)

Check Also

Bela kuća o Putinu, nakon njegove izborne pobede…

SAD će raditi na osnovu toga da je Vladimir Putin predsednik Ruske Federacije. Ovo je …