RUSIJA NIKAD JAČA! APSOLUTNA VOJNA DOMINACIJA U SVETU, NA SVIM POLJIMA! – VIDEO

„Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, tuge i suza da je to nemoguće zaboraviti…”

Vojna parada u Moskvi povodom 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

Rusija paradom na Crvenom trgu obeležava 76. godišnjicu Velike pobede.

Parada pobede je prilika da Rusija pokaže svu snagu svoje vojske i potencijal da odgovori na sve izazove, ali i pravo mesto da se demonstriraju najnovija dostignuća na polju vojne tehnike i avijacije.

Rusija će odlučno štititi svoje nacionalne interese, nema oproštaja za one koji smišljaju agresivne planove, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom govora na Crvenom trgu, gde se održava Parada pobede povodom 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

Putin je čestitao praznik građanima Rusije uz poruku da će Rusija uvek pamtiti da je upravo sovjetski narod učinio veličanstveni podvig u borbi protiv nacizma.

Putinov govor s prevodom na srpski:

„Uvek ćemo pamtiti da je taj veličanstveni podvig učinio upravo sovjetski narod.

U najtežem ratnom vremenu, u odlučujućim bitkama koje su odredile ishod borbe protiv fašizma, naš narod je bio sam, sam na mukotrpnom, herojskom i požrtvovnom putu do pobede“, izjavio je predsednik Rusije. Kako je rekao predsednik, nema oproštaja i opravdanja za one koji sprovode agresivne planove, antisemitizam i rusofobiju.

„Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, tuge i suza da je to nemoguće zaboraviti. A nema oproštaja i opravdanja za one koji ponovo razmišljaju o agresivnim planovima.

Skoro vek nas deli od događaja kada se u centru Evrope monstruozna nacistička zver drznula i dobila predatorsku snagu. Sve ciničnije su se čule parole o rasnoj i nacionalnoj nadmoći, antisemitizmu i rusofobiji.

Sporazumi koji su za cilj imali da zaustave srljanje ka svetskom ratu lako su precrtani“, rekao je Putin.

Mnogo toga iz ideologije nacizma ponovo pokušava da se aktivira u svetu, pojavljuju se „ogranci ostataka kaznenih odreda“, a ima i pokušaja revidiranja istorije, opravdavanja izdajnika i zločinaca na čijim je rukama krv stotina hiljada civila, rekao je ruski lider.

S tim u vezi, dodao je da „naš narod suviše dobro zna čemu to vodi“.

„Istorija zahteva da izvučemo zaključke i pouke. Ali, nažalost, mnogo toga iz ideologije nacista, onih, koji su bili opsednuti besmislenom teorijom o svojoj superiornosti, ponovo pokušava da se aktivira.

Pritom, ne samo različite vrste radikala i grupa međunarodnih terorista“, upozorio je Putin.

Putin je poručio da Rusija dosledno štiti međunarodno pravo i da će čvrsto braniti svoje nacionalne interese i bezbednost naroda.

Prema rečima predsednika, sovjetski narod doneo je istorijsku presudu nacizmu i pobedio fašizam.

„Odgovor na invaziju nacističkih hordi bio je zajednički, zastrašujući, neodoljivi osećaj odlučnosti da se invazija odbije, da se učini sve da neprijatelj bude poražen, kako bi zločinci i ubice pretrpeli neizbežnu i pravednu kaznu.

Sovjetski narod je ispunio ovu svetu zakletvu, odbranio domovinu, oslobodio zemlje Evrope od fašizma i izrekao istorijsku presudu nacizmu“, rekao je Putin.

Sputnik

Check Also

Bela kuća: Svi lovci F-16 prebačeni u Kijev biće raspoređeni na teritoriji Ukrajine, ne u inostranstvu!

Bela kuća je stavila tačku, na spor oko lokacija lovaca F-16 koji se prebacuju u …