OPŠTI HAOS U VLASTI: Goran Vesić „izdao“ Nebojšu Stefanovića! – VIDEO

“Vesić ne bi bio to što jeste da nije bilo Stefanovića…”

Pored toga što će ga stanovnici prestonice pamtiti kao najodgovornijeg za svakodnevne saobraćajne kolapse, prokopane ulice, seču stabala i duplu rekonstrukciju Trga republike, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, ostaće upamćen i kao ne tako odan partijski vojnik i čovek koji lako okreće leđa stranačkim kolegama kad isti počnu da gube moć.

Izuzev prevrtanja kocki, po čemu će se najviše pamtiti njegov rad u Beogradu, Goran Vesić je, sudeći prema rečima njegovih partijskih kolega, i te kako umeo da bude prevrtljiv u odnosima s ljudima iz svoje stranke.

Da je spreman da se odrekne onih s kojima je do juče bio blizak, Vesić je pokazao i tokom izjašnjavanja o razrešenju svog (formalno) šefa iz Beograda, Nebojše Stefanovića.

Podsetimo, prethodnih sedam dana naprednjaci širom Srbije izjašnjavali su se o radu prvog čoveka beogradskih naprednjaka, a među zahtevima su se uglavnom provlačili oni da se Stefanović mora smeniti sa mesta šefa beogradskog odbora SNS, kao i sa ministarske funkcije zbog, kako se navodi, ugrožvanja bezbednosti predsednika Srbije i afere prisluškivanje.

Međutim, bilo je i onih koji su želeli da odu korak dalje, te se tako pored pomenuta dva predloga našao i taj da bi aktuelnog ministra odbrane pod hitno trebalo isključiti iz stranke.

Među onima koji su prihvatili da stanu iza tog predloga je upravo Goran Vesić, čovek koji, prema rečima beogradskih naprednjaka, svoju poziciju u partiji duguje u značajnoj meri upravo Stefanoviću.

“Vesić ne bi bio to što jeste da nije bilo Stefanovića. On je u stranačkoj infrastrukturi potpuno usamljen i nije imao nikoga iza sebe.

U svemu mu je pomagao šef beogradskog odbora SNS, Nebojša Stefanović.

Stranačka infrastruktura je u dobroj meri data njemu na raspolaganje, posebno od kad je postao zamenik gradonačelnika”, navodi naš izvor iz SNS.

Traži isključenje Stefanovića, a podržavao ga tokom suđenja sa nedeljnikom NIN

Drugi izvor našeg portala, takođe iz Srpske napredne stranke, podseća na umešanost Stefanovića i Vesića u aferi “Savamala”, kad je pod okriljem noći srušen čitav jedan kvart u Hercegovačkoj ulici.

Prema rečima našeg sagovornika iz vrha vladajuće partije, upravo je Stefanović odigrao ključnu ulogu kako bi se zaštitio Vesić od političke odgovornosti.

Vučić i kompletni idioti iz gradske vlasti

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tadašnji premijer, označio je kao krivce tadašnji „vrh beogradske vlasti“ u kojem su bili sadašnji ministar finansija Siniša Mali kao gradonačelnik i Goran Vesić, sadašnji zamenik gradonačelnika Beograda. Tadašnji ministar policije bio je Nebojša Stefanović.

“Stefanović je u toj situaciji mnogo pomogao Vesiću. Predsednik Aleksandar Vučić je jasno ukazao da su odgovorni za rušenje ljudi iz vrha gradske vlasti, ali niko na kraju nije odgovarao”, navodi naš sagovornik.

O umešanosti Nebojše Stefanovića u aferu “Savamala” možda je najviše u to vreme pisao nedeljnik NIN, koji se zbog naslovne strane “Nebojša Stefanović – Glavni fantom iz Savamale“, iz juna 2016. godine, suočio sa tužbom tadašnjeg ministra policije.

Ovaj proces obeležila je, između ostalog, i scena ispred suda kad su se okupili simpatizeri SNS koji su želeli da pruže šefu policije i beogradskih naprednjaka, a koje je predvodio upravo Goran Vesić.

Đilasa hvalio i nazivao „liderom sirotinje“, a posle ga prozvao „tajkunom i lopovom“

Odmah nakon pada s vlasti, posle izbora 2012. godine, nekada vladajuća partija, Demokratska stranka, prolazila je kroz izuzetno turbulentan period.

Dok je trajala borba za novog šefa DS, jednom o kandidata za predsednika, Draganu Đilasu, koji će kasnije stranku preuzeti partiju od Borisa Tadića, stigao na mejl ideološki-programski dokument pod nazivom “Manifest novih demokrata”.

Autor dokumenta bio je junak naše priče – Goran Vesić.

Kako je kasnije tvrdio, Đilas je bio iznenađen postupkom Vesića, jer, kako je govorio, nije tražio tako nešto od njega, niti je želeo da sarađuje sa njim.

U pomenutom dokumentu, Vesić je Đilasu naveo smernice delovanja Demokratske stranke pošto je on preuzme od Borisa Tadića, navodeći da u toj partiji nema boljeg kandidata od Đilasa za mesto predsednika.

“Hteo ili ne, bićeš lider sirotinje, radnika i seljaka, obespravljenog naroda koji želi pravedniji svet.

Pored toga, ako preuzimaš DS, tada i ne smeš da praviš radikalne zaokrete jer ćeš izgubiti birače.

Ako praviš novu stranku, baš sa DS-om ćeš se tući za glasove, a oni su na levom

Nadam se da sam ti pomogao sa ovim.

Rekao sam ti da to činim jer stvarno mislim da si ti u ovom trenutku najbolje i jedino rešenje za stranku”, napisao je Vesić.

Nakon što je ovaj dokument isplivao u javnost i pošto je obelodanjeno da je Đilas odbio njegovu ponudu, Vesić je u januaru 2013. godine, samo nekoliko meseci pošto je Đilas postao predsednik DS, odlučio da napusti tu partiju.

Ubrzo se nakon toga priključio Srpskoj naprednoj stranci, nakon čega je tadašnji predsednik DS postao njegova glavna meta i protivnik.

Umesto “lidera sirotinje i levičara u duši”, Đilas je za Vesića postao “tajkun i lopov”.

Nova s

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …