Opština Batočina optužena za krađu struje! Skandal!

On je najpre potvrdio da tužba jeste podneta, ali da se ne radi o klasičnoj krađi već o propustu starom više od 15 godina, a potom je zatražio da mu pošaljemo pitanja pisanim putem.

Tužbom se od predsednika opštine Zdravka Mladenovića potražuje izmirenje duga od 682.972,82 dinara, dok on za Nova.rs tvrdi da je u pitanju nesporazum.

U tome ga međutim, demantuju tvrdnje nadležnih i radnika distribucije, koji su navedeni u tužbi.

„Elektrodistribucija“ u Kragujevcu podnela je Osnovnom sudu u tom gradu tužbu protiv opštine Batočina, nakon što su radnici tog preduzeća još u februaru, tokom redovnog očitavanja potrošnje, primetili da su brojila isključena, to jest da se struja nelegalno troši.

Kako se navodi u tužbi u koju je Nova.rs imala uvid, 2. februara 2021. godine prilikom kontrole mernog mesta u Ulici kralja Petra I, utvrđeno je da su na brojilima oboreni limitatori i da displej na brojilu ne radi.

S obzirom na to da se radilo o očiglednoj diverziji i onemogućavanja opreme da pravilno meri potrošnju energije,  radnici distribucije su o svemu obavestili svoje nadležne, koji su odlučili da presaviju tabak i podnesu tužbu nadležnom sudu.

Ekipa Nova.rs pozvala je za komentar predsednika opštine Batočina Zdravka Mladenovića, koji je u tužbi označen kao zakonski zastupnik.

On je najpre potvrdio da tužba jeste podneta, ali da se ne radi o klasičnoj krađi već o propustu starom više od 15 godina, a potom je zatražio da mu pošaljemo pitanja pisanim putem.

Iz odgovora koje nam je uzvratio, zaključuje se ili da tužba koja je bila tema naše komunikacije nije jedina sa kojom se Batočina suočila, ili da je Mladenović ispričao drugu priču, previdevši mogućnost da smo u tužbu i sve njenje navode imali uvid.

Naime, Miladinović je tvrdio da je tužba podneta nakon što su radnici otkrili nelegalan priključak na crpnoj stanici fekalne kanalizacije u Ulici vojvode Stepe u naselju Loznica.

Zdravko Mladenović, predsednik opštine Batočina
Zdravko Mladenović Foto: Printscreen/YouTube/Javno preduzeće Putevi Srbije

“Objekat je izgrađen 2006. godine, kada je zaključen i Ugovor između EPS i Fonda za komunalne delatnosti opštine Batočina o uslovima priključenja, a koji Vam dostavljam u prilogu.

Zašto taj ugovor nikada nije zaživeo u praksi meni nije poznato, jer se na funkciji predsednika opštine nalazim tek od 2016. godine, i nisam od tada dobio nikakva saznanja da postoji problem na toj crpnoj stanici.

EPS nikada nije dostavio račun za taj objekat”, naveo je predsednik opštine I dodao:

“EPS potražuje iznos od 682.972,82 dinara, ali je račun izdat na NN lice, a ne na opštinu Batočina.

S obzirom da je u toku sudski spor radi utvrđivanja činjenica, dokazaćemo da sadašnja opštinska administracija ne snosi nikakvu odgovornost za pomenuti slučaj, već da se propust desio pre više od 15 godina.

Po završetku procesa, ukoliko se utvrdi bilo čija odgovornost, odgovorni će biti kažnjeni”.

Osim što se u tužbi u koju je naša redakcija imala uvid ne spominje nikakav crpna stanica, već zgrada opštine na sasvim druoj adresi, kao I da se decidirano navodi da su displeji na brojilu bili onesposbljeni, ostaje nejasno da li je Miladinović pokušao da sakrije od javnosti detalje tužbe ili je pak govorio o nekoj drugoj.

Slučaj prebačen u Privredni sud

U Osnovnom sudu u Kragujevcu potvrdili su za naš portal da je tužba podneta, ali su naveli da će se oglasiti nenadležnim za sporni slučaj I predmet prepustiti na daslje postupanje Privrednom sudu u Kragujevcu.

Nova s

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …