Evo kako je Šojgu odgovorio na najnovije “bildovanje” NATO mišića…

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu zna kako da odgovori na stvaranje NATO snaga.

To se navodi u publikaciji američkog izdanja Militari Vatch.

Nedavno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu objavio nameru da u Zapadnom vojnom okrugu stvori oko 20 novih formacija i vojnih jedinica koje će dobiti oko 2.000 komada opreme.

Posmatrači američke publikacije podsećaju da je ruska vojska podeljena na pet okruga, pri čemu je zapadni dugo bio glavni prioritet za dobijanje novog oružja, jer se suočava sa glavninom NATO snaga u Evropi.

Južni i istočni regioni zemlje takođe su dobili veliku pažnju poslednjih godina.

Prema rečima ruskog ministra odbrane, zemlje Severnoatlantske alijanse uništavaju globalne bezbednosne sisteme i primoravaju Rusiju da preduzme odgovarajuće protivmere.

Sergej Šojgu napominje da Ruska Federacija neprestano poboljšava borbeni sastav svojih trupa.

Kolumnista američkog izdanja primećuje da je bezbednost naglo pogoršana od kasnih 1980-ih, kada je većina zemalja Varšavskog pakta i značajan deo bivšeg SSSR-a bio apsorbiran od strane NATO-a koji se brzo širio.

Ovo je primoralo Rusiju da se mnogo više oslanja na asimetričnu strategiju, kako bi se suprotstavila potencijalnim pretnjama od napada kombinovanih NATO snaga.

Sposobnost regrutovanja novih vojnih jedinica dovedena je u pitanje smanjenjem broja osoblja i opštim demografskim padom.

Međutim, to je nadoknađeno većim oslanjanjem na automatizovanije sisteme naoružanja, veštačku inteligenciju i bespilotno oružje, kao i nove klase oružja koje su manje zahtevne za održavanje.

Borba.Info

Check Also

Treći svetski rat je za sada otkazan

Predviđanja o izbijanju Trećeg svetskog rata usled događaja na Bliskom istoku, već su dva puta …