DOLAR SE SE SUOČAVA SA DRAMATIČNIM KRAJEM! – Amerikance čeka inflacija, koja će im pojesti ušteđevinu i smanjiti kupovnu moć zarada!

Američki dolar se suočava sa dramatičnim krajem.

To se navodi u publikaciji američkog izdanja SchiffGold.

Autori članka pišu da su mnogi stručnjaci već počeli da shvataju, da američki finansijski problemi nakon tolikog pada imidža dolara, ne mogu biti rešeni tako lako kao što tvrdi Vašington.

„Poslednji nagoveštaj da se spremaju nevolje dolazi od iznenadnog i dramatičnog dolaska inflacije“, kaže izdanje.

Podsetićemo, 12. maja je postalo poznato da je indeks potrošačkih cena (CPI) porastao za 4,2% na godišnjem nivou, što je najbrži tempo od 2008.

Cene su u aprilu, u odnosu na mart, skočile 0,8% u odnosu na očekivani dobitak od samo 0,2 %.

Očigledno je, ako je ovo trend, tada će biti moguće posmatrati inflaciju veću od 5 ili 6 procenata tokom kalendarske godine.

„Ovo će stvoriti veliki problem“, primećuju komentatori američkog izdanja.

Uprkos nedavnim uveravanjima zvaničnika Federalnih rezervi da je problem inflacije privremen, mnogi investitori zaključuju da će centralna banka morati da se uhvati u koštac sa problemom pooštravanjem monetarne politike mnogo ranije nego što se očekivalo.

Međutim, autori publikacije sumnjaju da će Vašington uspeti da se izbori sa inflacijom, jer posledice politike Bajdena, koji ne namerava da odbije ogromne isplate stanovništvu, izazivaju nezaposlenost i budžetske deficite.

Prema kolumnisti SchiffGold-a, Fed bi trebalo da podigne kamatne stope znatno iznad stope inflacije.

Veoma visoke stope mogle bi usporiti brzinu opticaja novca, obeshrabriti zaduživanje i potrošnju, podstičući Amerikance da više veruju dolaru.

Međutim, Fed to neće moći zbog ogromnog budžetskog deficita.

„Predsednik Bajden, beskrajno je ponavljao da nijedan Amerikanac koji zarađuje manje od 400.000 američkih dolara godišnje neće plaćati više poreza.

To je laž.

Svakog Amerikanca, bez obzira na prihode, zadesiće „porez na inflaciju“ koji će im pojesti ušteđevinu i smanjiti kupovnu moć zarada “, kaže se u članku.

Autori publikacije veruju da bi investitori trebalo da učine sve što je moguće, kako bi zaštitili svoje bogatstvo od efekata poreza na inflaciju, tražeći sredstva koja potencijalno mogu da drže, za razliku od dolara, koji se suočava sa dramatičnim krajem.

Borba.Info

Check Also

Blumberg: Evropska unija se sprema za trgovinski rat sa Kinom!

EU se priprema za trgovinski sukob punog obima sa Kinom. Blumberg prenosi ovo… Prema pisanju …