NE ZNAM KAKO ĆEMO IZDRŽATI!? Pritisci da priznam kosovo su strahoviti!

Vučić je poručio da su danas plate u Srbiji izuzetno visoke.

Po dobro oprobanoj taktici kukanja i plašenja naroda, predsednik SNS ponovo pokušava da pripremi javno mnjenje na priznanje Kosova i davanje stolice u UN.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da pritisak na Srbiju raste, ali da nema veze samo sa zahtevom da Beograd prizna Kosovo, već je cilj da se Srbija zaustavi u ekonomskom rastu.

Vučić je kazao da se vidi narastajući pritisak od strane zapadnih partnera SAD i EU da se dođe do rešenja, a za njih rešenje je uvek priznanje.

Naglasio je da oni pišu non pejpere, od kojih nijedan nema veze sa Beogradom, a onda optužuju srpske vlasti da stoje iza njih.

Na konstataciju da tvrde da iza non pejpera stoje Vladimir Putin i on, Vučić je rekao da su on i Putin sigurno toliko moćni da objave tako nešto u „Koha ditore“, koji vodi čovek koji je srž prištinskog pregovaračkog tima.

„Naravno da znaju da su to sve laži, ali je potrebno Srbiju doterati uza zid, da bude u teškoj situaciji zbog njihovih geopolitičkih interesa.

Ne radi se samo o priznanju Kosova, to je samo jedan deo. Postoji drugi problem, a to je da se zaustavi Srbija u ekonomskom rastu“, podvukao je Vučić.

Vučić je poručio da su danas plate u Srbiji izuzetno visoke.

Istakao je da se postavlja pitanje zašto bi nekome to odgovaralo.

Ako priznamo Kosovo moramo da dobijemo nešto

Preko Kosova žele da sruše sve što smo uradili za Srbiju.

To nije daleko od istine, iako će govoriti da su najmoderniji i najbolji oni političari koji će sa oduševljenjem prihvatiti nezavisnost Kosova, a da Srbija ne dobije ništa, samo lepu priču u novinama, povremeno, pa da zarvšimo kao makedonski premijer Zoran Zaev oko Prespanskog sporazuma, rekao je on.

Vučić je dodao da se, kao i u slučaju blokade Severne Makedonije od Bugarske, kada kažu da jedna mala zemlja, može da blokira odluku EU, uvek nasmeje.

Veliki koordinisani pritisci zbog KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su poslednje najave o podizanju nivoa odnosa Prištine i Atine i moguće otvaranje kancelarije Španije u Prištini, deo velikih i sve ozbiljnihih pritisaka koji su očekivani, te da je reč o očigledno koordinisanoj akciji, ali da je važno da kod nas ne bude panike.

“Za nas je važno da nema panike za Srbiju. Mi smo i predosetili i znali da se ovakve stvari dešavaju”, rekao je Vučić.

Na konstatciju da se situacija oko KiM komplikuje, da se najavljuju špansko i grčko priznanje Kosova i Metohije. Potsećamo ovo je direktan posledica Vašingtonskog sporazuma kojim se Vučić obavezao da neće sprečavati nova priznanja Kosova.

Vučić je ukazao da su Grci sa tzv. Kosovom odavno prevazišli nivo oficira za vezu, a da su, nakon što je Priština uvela protivpravne takse Beogradu, uspostavili i tzv. trgovinsku kancelariju sa Kosovom, kako ga oni, kaže, nazivaju.

“To je za nas bilo iznenađenje i nadali smo se da neće ići dalje. Ali, onda je u petak, u pet posle podne naš ambasador u Grčkoj pozvan u njihov MSP i obavešten da dalje unapređuju odnose sa Kosovom, a tu kancelariju unapređuju u Kancelaciju za kosovske interese, što je direktan prevod i podižu nivo komunikacije do nivoa političkih direktora u MSP”, rekao je Vučić.

Dodao je da mu je čudna najava posete ministra spoljnih poslova Grčke Dendijasa Prištini.

“To je za nas bolno, razočaravanjuće, teško. Da ne govorim ja da li je to pritisak, ili grčka politika, da ne vređam Grčku, to je prijateljska zemlja. U nadi da neće doneti pogrešnu odluku kao Izrael”, tvrdi Vučić.

Primetio je da se vidi da je koordinisana akcija, jer se najavljuje da Španija uspostavlja prvu kancelariju, na nižem nivou – sve u isto vreme.

I to, kako je istakao, dan uoči posete Metjua Palmera i Miroslava Lajčaka Beogradu i nekoliko dana ili nedelja uoči nastavka dijaloga u Briselu.

“Da su slučajnosti – mnogo bi ih bilo. A, u slučajnosti ne treba da verujemo”, naglasio je predsednik Srbije.

Poručio je da nema potrebe za panikom, jer je sve to, kaže, deo velikih, sve ozbiljnijih pritisaka koji su očekivani, da se dođe do rešenja, a to je priznanje Kosova.

Tanjug

Check Also

Mirror: Britanski državni dug porastao na najviši nivo u poslednjih 60 godina!

U majskom periodu državni dug Ujedinjenog Kraljevstva porastao je na nivo koji nije dostigao, skoro …