Istopolne zajednice protivustavne, hoće da usvajaju decu

Predsedik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da bi bilo dobro da opozicija izađe sa zajedničkom platformom za međustranački dijalog do 1. marta, kako bi spremni dočekali pregovore, ali da će verovatno biti nešto teže dogovoriti se oko zajedničke delegacije.

On je za televiziju N1 rekao da je apelovao da „bojkot opozicija“ treba da ima zajedničku platformu, da je zajednički predstavi javnosti, da je ponudi ostalim ljudima u opoziciji i da odredi zajedničku delegaciju za pregovore.

„Pregovori su u toku, i zaista ako ima mudrosti, moramo doći do zajedničke platforme i zajedničke delegacije, i što se tiče Pokreta Dveri mi smo za to otvoreni i raspoloženi“, rekao je Obradović.

On je dodao da po pitanju platforme među predstavnicima opozicije nema suštinskih razlika, već da se treba usaglasiti oko formulacija i da veruje da će narednih dana doći do usaglašavanja.

Izbor predstavnika za delegaciju na pregovorima video je kao „ispit zrelosti opozcije“, a nije želeo da govori o imenima mogućih članova delegacije.

Upitan o mogućem donošenju zakona o istopolnim zajednicama, rekao je da su Dveri protiv toga što je to brak i da su sve zakonske odredbe iste kao za sklapanje braka.

„Da li to znači da treba da usvajaju decu i da li je to sledeći korak? Ovo je ustavna redefinicija braka i porodice, Ustav definiše brak kao zajednicu muškarca i žene… Ne možete to menjati dok niste promenili Ustav i dok niste pitali građane na referendumu da li ste za to. Šta je sporno da pitate građane“, rekao je Obradović.

On je dodao da već postoji Zakon protiv diskriminacije.

„Jel imaju predsednika Vlade? Šta će više“, rekao je Obradović, a prenosi N1.

(fonet)

Check Also

Nakon gasovodnog gasa, Nemačka odlučila da preuzme ruski LNG!

Evropska unija, ne pozdravlja gasovodni gas iz Rusije ali je domaći LNG veoma tražen. Ali …