Vučić zaprepastio Srbiju i Zapadni Balkan: NEMA NIŠTA OD EVROPSKE UNIJE!

On je istakao da kada rastu srpska država i Crkva – dobro je i građanima, te da bez Crkve ne može da se očuva nacionalno tkivo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija sve uradila što je od nje traženo iz Evropske unije, ali da zelenog svetla za Zapadni Balkan nema i neće ga biti.

On je za TV Pink – zamoljen da prokomentariše to što nema otvaranja novih poglavlja sa Srbijom, kao ni početka pregovora sa drugim balkanskim zemljama – rekao da se premijerka Ana Brnabić veoma nasekirala, jer je u ministarstvima poslednjih meseci rađeno danonoćno da bi se spremilo sve za klastere.

Vučić je istakao da je urađeno sve što je iz EU traženo, navodeći razdvajanje Srbijagasa, akcize… ali da, i pored toga, nema ništa:

„Moja poruka je: nastavite da radite, to radimo zbog sebe.

Mi smo na evropskom putu. Hoće, hoće, neće, neće, hvala im.

Videćemo se na kraju godine kada budemo videli naše stope rasta i stope rasta drugih”, zaključio je Vučić.

Vučić je odlikovan Ordenom Prepodobnog Prohora Pčinjskog povodom 950 godina postojanja manastira i za pokroviteljstvo tom jubileju.

Vučić je u obraćanju na Svečanoj akademiji rekao da mu je velika čast što je dobio orden i da, iako ne žudi za odlikovanjima, ovaj orden ima veliki značaj.

On je istakao da kada rastu srpska država i Crkva – dobro je i građanima, te da bez Crkve ne može da se očuva nacionalno tkivo.

Napomenuo je da nikada više nije urađeno za SPC, manastire, ali da zna da to nije dovoljno i da se zbog toga mora još više raditi.

Vučić se zahvalio Miloradu Dodiku što je na svakom prazniku koji je važan za srpski narod, što pokazuje u kakvim su odnosima Republika Srpska i Srbija.

– Jedinstvo srpskog naroda nam je važnije nego ikada.

Nismo slabi kao što smo bili, ali ćemo biti snažniji, ako budemo jedinstveni – rekao je Vučić koji je u obraćanju prisutnima je istakao i da će čuvati i štititi kosovski zavet.

On je istakao da uprkos teškim vremenima koja predstoje i velikim pritiscima, kao i pretnjama, tužbama i sukobima albanskih političara, sutra ide u Brisel gde će se boriti za Srbiju.

Orden je Vučiću uručio episkop vranjski Pahomije na svečanoj akademiji, i tu priliku je iskoristio i da mu čestita.

Odluku o dodeli ordena dondo je Savet Eparhije vranjske, na predlog vladike Pahomije.

Svečanom akademijom u porti manastira, obeležen je jubilej Manastira Prohor Pčinjski – 950 godina od osnivanja i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, koji ga je obnovio.

Fakti

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …