Zapadna koalicija se nacrtala Rusima kao na tacni! Svi uhvaćeni na radaru…

” U svetlu vanredne socijalno-ekonomske situacije izazvane teškim američkim sankcijama ozbiljno štete izgledima za političko rešenje…”

Koalicija koju predvode SAD povećala je intenzitet vazdušnog transporta vojnog tereta i premeštanje konvoja vojne tehnike snaga u istočnoj Siriji, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.

– Zabrinjava povećanje intenziteta vazdušnog prevoza vojnog tereta i kopneno kretanje konvoja vojne tehnike koalicionih snaga predvođenih Sjedinjenim Američkim Državama u istočnim regionima Sirij – rekao je Karpov.

Prema njegovim rečima, Sirija je sposobna da se samostalno izbori sa terorističkim ćelijama na svojoj teritoriji, a prisustvo vojnih kontingenata koalicije u zemlji je protivzakonito i suprotno međunarodnom pravu.

– Dejstva američke komande po pitanju povećanja vojnog prisustva u oblasti Eufrata u svetlu vanredne socijalno-ekonomske situacije izazvane teškim američkim sankcijama ozbiljno štete izgledima za političko rešenje – dodao je Karpov.

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici od 2014. godine sprovode vojnu operaciju u Siriji i Iraku protiv terorističke grupe DAEŠ, s tim što u Siriji deluju bez dozvole vlasti te zemlje.

Sputnik

Check Also

BLOKADA SRBIJE! – Britanski ministar odbrane Ben Volas: “Srbija i Britanija potpisale dokument, protiv ruskog mešanja”

“Nismo u ruskoj igri da zemlju uzimamo zdravo za gotovo i pokušavamo da je nateramo …