Krivokapić upropastio volju skupštinske većine! Crnogorska vlada mora da padne!

“Verujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsednika partije i poslanike DNP-a da i po cenu novih izbora, koje bi pripremila prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima”

Glavni odbor Demokratske narodne partije DNP je na današnjoj sednici odlučio da se premijer Zdravko Krivokapić pozove na razgovor.

Razgovor bi se ticao prevazilaženja aktuelne političke krize na relaciji parlamentarna većina – Vlada i da mu se ponudi rekonstrukcija Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu, a na čijem čelu bi ostao Krivokapić, prenosi “Pobjeda”.

Na sednici je dogovoreno da, ukoliko premijer odbije takav modalitet, DNP inicira izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Krivokapić.

“Verujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsednika partije i poslanike DNP-a da i po cenu novih izbora, koje bi pripremila prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima”, saopšteno je iz DNP-a.

U toj partiji su rekli da je veći broj članova GO DNP iskazao nepodeljene stavove da su DNP i vladajuća koalicija dosad trpeli brojne oblike marginalizacije od strane premijera, koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsednika Vlade.

Glavni odbor je na kraju sednice iskazao snažnu podršku daljem radu i aktivnostima predsednika DNP, Milana Kneževića.

Takođe, na današnjoj sednici Predsedništva Demokratske narodne partije, na lično insistiranje Kneževića, održano je tajno glasanje o njegovom poverenju, na kom je dobio apsolutnu podršku svih članova Predsedništva.

Pobjeda

Check Also

Saudijska Arabija napustila petrodolar!

Dan ranije, prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud najavio je da neće prisustvovati …