Nemačka se plaši, da bi Bajden mogao da proguta Putinov mamac!

Američki predsednik treba da bude izuzetno oprezan kada se sastaje sa ruskim kolegom.

Ovo se navodi u publikaciji nemačkog izdanja Business Insider, čije ekskluzivno prepričavanje svojim čitaocima predstavlja PolitRussia.

Autor publikacije Sara Al-Arshani piše: Napredne demokrate pozivaju predsednika Joea Bidena da zauzme agresivniji pristup Rusiji od svog prethodnika.

„Međutim, ruski predsednik Vladimir Putin ima tradiciju igranja intelektualnih igara sa američkim predsednicima“, kaže se u članku.

Vredi podsetiti da se Bajden treba sastati sa Putinom u Ženevi 16. juna.

Petnaest članova napredne frakcije američkog Kongresa šalju mu pismo u kojem su napisali da podržavaju njegove pregovore sa Putinom o nizu pitanja.

„Nadamo se da ćete tokom razgovora dati prioritet oblastima u kojima SAD i Rusija mogu raditi na smanjenju tenzija u spornim oblastima i sarađivati u pitanjima od globalnog značaja, poput kontrole naoružanja kako bi se izbegla nova nuklearna trka“, navodi se u pismu.

Kolumnista nemačkog izdanja skreće pažnju čitaocima na činjenicu da Vladimir Putin ima određenu taktiku zastrašivanja američkih predsednika.

Glen Johnson, koji je bio viši savetnik bivšeg državnog sekretara Johna Kerrija, rekao je da je ruski predsednik decenijama usavršavao razne taktike kako bi američke lidere zauzeo odbrambeni stav i delovao u takozvanom režimu odgovora.

„Putin, na primer, često podvlači svoju moć tako što kasni na sastanke i otvoreno govori o svom nezadovoljstvu Rusijom“, rekao je Džonson.

Džon Feiner, Bajdenov zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost, koji je takođe ranije bio šef osoblja Džona Kerija, rekao je za NPR da je Kerri obučen kako da ne proguta mamac.

Prema Džonsonu, ova taktika bi mogla da pomogne Bajdenu.

Rekao je da je putovanje američkog predsednika organizovano tako da mu pomogne da situaciju preuzme pod kontrolu.

Džonson veruje da ako Biden želi biti asertivan, mora biti vrlo oprezan.

Međutim, imajte na umu da će Putin i njegov tim možda upotrebiti sofisticiranu taktiku da prevare američkog lidera na pogrešan potez.

„Bajden može da nastavi da ga sustiže ako proguta Putinov mamac i ne može da ga pobedi u svojoj igri“, kaže izdanje.

Kolumnista nemačkog izdanja primećuje da bi susret Putina i Bajdena mogao da postane koban za političku karijeru američkog predsednika.

Borba.Info

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …