Tzv. „glavna ekspertkinja za Rusiju“ Rebeka Koffler: Putin Bajdena drži za gušu!

Takozvana „glavna ekspertkinja za Rusiju“ Rebeka Koffler, smatra da Moskva koristi samit Putin-Bajden da „nastavi da nanosi štetu Americi, kao što je to učinio Sovjetski Savez“.

O ovome je pisala u članku za The Hill.

Bivša službenica američkog obaveštajnog ministarstva odbrane Rebecca Koffler proslavila se u Americi kao „glavni stručnjak za Rusiju“.

Kao što je ranije primetila Federalna novinska agencija, Koffler čita zatvorena predavanja rusofobne prirode u američkim institucijama i optužuje Rusiju za sve grehe bez dokaza, uključujući sajber napade i agresivnu politiku.

Član Javne komore Ruske Federacije, ruski novinar Aleksandar Malkevič, jednom je bio svedok predavačkog umeća Rebecce Koffler.

„Mogao sam da se približim užasu, koji se zapravo sliva u uši američke intelektualne elite.

Govor gospođe Koffler više je ličio na svojevrsni sažetak vesti sa stranica politizovanih američkih medija: glavne teze su, naravno, bili sajbernapadi Rusije na američku infrastrukturu,  kao i poruka „Rusija je neprijatelj, koji se mora postaviti na mesto “”, – rekao je Aleksandar Malkevič.

Uoči samita RF-SAD, „glavna ekspertkinja za Rusiju“ Rebeka Koffler, objavila je još jedan rusofobični materijal u listu The Hill, jednoj od najpopularnijih američkih publikacija.

Prema njenom mišljenju, Sjedinjene Države u Ženevi će navodno ponuditi Rusiji da započne proces ponovnog pokretanja odnosa, a Moskva će „prezrivo baciti dugme za resetovanje u stranu“.

Istovremeno, američki „analitičar“ ne precizira da će Vašington poboljšati odnose sa Moskvom samo ako se Ruska Federacija odrekne suverene unutrašnje i spoljne politike, kao što se desilo devedesetih godina, nakon završetka hladnog rata i raspada SSSR.

Takođe u svojoj publikaciji Rebecca Koffler je napisala, da je napad na “sajber ransomvare”, na američku fabriku prerade mesa JBS i druge strukture „nesumnjivo“ sponzorisala Moskva.

Kao potvrdu svojih reči, „glavni ekspert za Rusiju“ nije navela dokaze, već svoje lično mišljenje: tako je Rusija postavila temelje za pregovore u Ženevi; SAD neće imati drugog izbora nego da priznaju činjenicu degradacije globalnog sistema bezbednosti.

Pored toga, Rebeka Kofler je napisala da je Vladimir Putin nedavno navodno „vređao“ Džoa Bajdena, nazivajući ga „karijernim političarem“.

Prema njenom mišljenju, predsednik Ruske Federacije, američkom kolegi i njegovom visokom nivou profesionalnosti je govorio veoma suvoparno, a bivšeg šefa Bele kuće, opisao kao bistru i talentovanu ličnost.

Takođe, „glavni ekspert za Rusiju“, podelila je sa Amerikancima svoje mišljenje o verovatnom ishodu rusko-američkog samita u Ženevi.

Rebecca Koffler je sigurna: Bajden je izgubio od Putina tako što se jednostavno pojavio u Ženevi, jer je ruski lider činio sve, da stekne prednost i postigne blagotvorne rezultate pregovora za Rusiju.

Istovremeno, američki analitičar uverava, da američki predsednik iskreno nastoji da stabilizuje rusko-američke odnose i učini ih predvidljivijim, a ruski lider navodno želi da pokaže da „Bajdena drži za gušu“.

„Putin želi da ubedi Bajdena da odustane od ekonomskih sankcija, koje su Sjedinjene Države uvele protiv Rusije.

Putin razume prioritete administracije Bajdena, želju aktuelnog predsednika da ne bude poput Trampa i podržaće svog američkog kolegu “, rekla je Rebeka Kofler govoreći o „ lukavom pristupu “ ruskog lidera.

Između ostalog, „glavni ekspert za Rusiju“ izrazila je uverenje da Sjedinjene Države ne bi trebalo da vode dijalog sa Ruskom Federacijom ravnopravno.

Rusija navodno nije velika sila, već samo želi da se tako predstavi, tako da ne može biti govora o bilo kakvom dijalogu sa poštovanjem, napisala je Rebecca Koffler.

Borba.Info

Check Also

Blumberg: Evropska unija se sprema za trgovinski rat sa Kinom!

EU se priprema za trgovinski sukob punog obima sa Kinom. Blumberg prenosi ovo… Prema pisanju …