Stefanović: Nigde u aranžmanu sa Britanijom i Severnom Irskom, se ne pominje Ruska Federacija! – Samo neće biti mesta za sve…

U navedenom Aranžmanu ne pominje se Ruska Federacija.

Povodom netačnih medijskih napisa, a radi istinitog obaveštavanja javnosti Ministarstvo odbrane ukazuje da tokom posete ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Bena Volasa Srbiji, nije potpisan bilo kakav dokument u kojem se pominje Rusija, niti je ministar Volas bilo gde to izjavio.

Jedini dokument koji su tokom posete potpisali potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i ministar Ben Volas jeste Aranžman između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o unapređenju saradnje u oblasti odbrane.

U navedenom Aranžmanu ne pominje se Ruska Federacija.

Predmet Aranžmana je razvoj bilateralne saradnje u oblasti multinacionalnih operacija, vojne obuke i obrazovanja, održavanje bilateralnih vežbi, razmatranje unapređenja saradnje u kopnenom i vazduhoplovnom domenu i sajber odbrani, unapređenje saradnje u oblasti ABHO, jačanje mogućnosti za saradnju odbrambenih industrija i naučno istraživačkih institucija kao i međusobno pozivanje na godišnje vojne sportske manifestacije i takmičenja.

Fakti

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …