Nikolaj Patrušev: “Zapad je prešao sve crvene linije!”

Patrušev je na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti rekao da neonacisti u Ukrajini zapravo diktiraju svoju volju vlastima i pokreću napade na susedne države.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev rekao je danas da je Zapad prešao sve crvene linije.

U Belorusiji je sprečen scenario “obojene revolucije”, rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, neke zapadne države su u bukvalnom smislu prešle sve crvene linije u pokušaju da potkopaju pozicije legitimne vlade i unaprede sopstvene štićenike na vladajuće pozicije.

“Mislim pre svega na američke građane koji su pripremali atentat na beloruskog lidera”, istakao je sekretar Saveta bezbednosti.

Istovremeno, Patrušev je na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti rekao da neonacisti u Ukrajini zapravo diktiraju svoju volju vlastima i pokreću napade na susedne države.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina sve su rasprostanjeniji takozvani hibridni ratovi koji često donose više patnje narodima nego tradicionalni sukobi.

“Primeri su pred našim očima.

U Ukrajini su 2014. godine spoljne sile u cilju nasilne smene vlasti akcenat stavile na neonaciste i danas vidimo kako oni faktički nameću vlastima svoju volju i čak pokreću napade u susedne države.

Na primer, vlasti u Belorusiji su ih primetile i neutralisale”, dodao je.

Sputnik

Check Also

Lavrov: Jermenija namerno vodi u kolaps odnosa, sa Ruskom Federacijom!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da situacija, u vezi sa Jerevanom i …