Ko misli da su Srbi lak zalogaj, grdno se vara!

„Mi se radujemo snazi Srbije, koja je potrebna i nama jer uživamo u tome i isto tako smo svesni da snažna Srbija izaziva sve one druge…”

Napori Vučića da ojačaju Srbiju vidljivi su na svakom koraku, a mi se radujemo jakoj Srbiji, jer je potrebna takva nama u Republici Srpskoj, naglasio je Milorad Dodik, srpski član i presedavajući Predsedništva BiH, na taktičkoj vežbi Vojske Srbije, pod nazivom “Munjeviti udar 2021”.

– Srbija je ostvarila jedan san koji je pre 10-ak godina bio nezamisliv, jer može da se odbrani od bilo koga, i da sačuva svoj integritet.

Varaju se svi oni koji misle da je Srbija, a s njom i Republika Srpska lak zalogaj – naglasio je Dodik.

On je istakao da je uspješno izvedena vežba Vojske Srbije “Munjeviti udar 2021” dokaz visoke obučenosti, spremnosti, ali i značajnog morala i patriotizma koji je potreban svima nama kada se radi o odbrani zemlje i potrebno je da u tom pogledu svi daju svoj doprinos.

Dodik je poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su njegovi napori da Srbiju ojača vidljivi na svakom koraku, u svakom segmentu društva.

„Mi se radujemo snazi Srbije, koja je potrebna i nama jer uživamo u tome i isto tako smo svesni da snažna Srbija izaziva sve one druge da je omalovaže, napadnu, ponize, potcene ali napori, koji se ovde ulažu su vidljivi i destimulativni za svakoga, ko misli da je Srbija lak zalogaj”, poručio je Dodik.

Najveća združena taktička vežba Vojske Srbije u poslednjih nekoliko decenija “Munjeviti udar 2021”, završena je danas na poligonu “Pešter” kod Sjenice.

Učestvovalo je više od 2.300 pripadnika jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade Vojske Srbije.

Fakti

Check Also

Bela kuća o Putinu, nakon njegove izborne pobede…

SAD će raditi na osnovu toga da je Vladimir Putin predsednik Ruske Federacije. Ovo je …