“Uzaludno vam je, spremite se!”

Zaharova je, međutim, na svom kanalu na Telegramu odgovorila češkoj koleginici koja je negirala da je češki ambasador pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Češke tvrdi da ambasador republike u Moskvi Vitjeslav Pivonka nije pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

To je ranije saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

“Mogu da demantujem da je (ambasador Češke u Rusiji) pozvan (u rusko Ministarstvo spoljnih poslova), kako su izveštavale strane novinske agencije“, rekla je portparolka češkog Ministarstva spoljnih poslova Eva Davidova, prenosi novinska agencija ČTK.

Više detalja očekuje se kasnije, dodala je Davidova.

Zaharova je, međutim, na svom kanalu na Telegramu odgovorila češkoj koleginici koja je negirala, da je češki ambasador pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

“Uzaludno vam je. Budite spremni“, napisala je Zaharova.

Ranije je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila na redovnom brifingu da je češki ambasador pozvan u Ministarstvo, da bi mu bio izražen stav zbog politizovanog meteža, usred optužbi iz Praga, da je Moskva umešana u eksplozije na vojnim skladištima 2014. godine u selu Vrbjetice.

Sputnik

Check Also

Blumberg: Novi koridori učiniće Rusiju, srcem većeg dela svetske trgovine!

Nove rute skraćuju tranzit za 30, do 50 odsto u poređenju tradicionalnim koridorima kroz Suecki …