Krivokapić poručio Milu Đukanoviću – Nijedan te “državni udar” neće spasiti, od pravosudnog gonjenja…

“Istakao je da je vlada Crne Gore mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Ðukanović nakon 30 godina poražen prvi put i dodao da Ðukanovića “potpuni poraz i pravično suđenje tek čeka”.

Krivokapić je ocenio da su “najave lidera opozicije (predsednika Crne Gore) Mila Ðukanovića da planira skraćenje mandata Vladi Crne Gore neozbiljne i opasne”.

“Ono što je opasno jeste vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu.

Dužni ste javnosti da objasnite na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi?

Ili, pak planirate da sa delom parlamentarne većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata”, poručio je Krivokapić Ðukanoviću.

Krivokapić u saopštenju ističe da je narod Crne Gore u političkom kontekstu 30. avgusta “jasno rekao šta misli o vladavini koju je Ðukanović personifikovao” i poručuje mu da bi “tekovinama” koje je on zastupao trebalo “ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi”.

Ðukanovića optužuje da, kako navodi, “nakon što je ostavio praznu kasu i zaduženu zemlju”, jedino brani “ličnu imperiju čekujući da će tuđa deca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a”, što je, tvrdi Krovokapić, drugo ime za njegove imovinske kartone.

Istakao je da je vlada Crne Gore mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Ðukanović nakon 30 godina poražen prvi put i dodao da Ðukanovića “potpuni poraz i pravično suđenje tek čeka”.

Krivokapić u saopštenju navodi i da je, kako kaže, prva demokratska vlada od uvođenja višepartizma nepokolebljivo posvećena da pruži puni doprinos u izgradnji demokratskih institucija, međunacionalnog i međunarodnog poverenja, te poboljšanju standarda građana Crne Gore, što su, tvrdi, civilizacijske tekovine koje je Ðukanović decenijama urušavao.

Dodaje da je Ðukanović paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je uzrokovao ekonomsko posrtanje, urušavanje društvenog razvoja, duboko podeljeno društvo, široko zastupljenu diskriminaciju, nepravdu, korupciju, što nije ostalo nezapaženo u izveštajima međunarodnih organizacija.

Predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Ðukanović rekao je ranije danas da je njegova partija spremna da tekovine koje su stvorili brani “do poslednje kapi krvi”, nebitno da li je na vlasti ili u opoziciji.

On je rekao da je DPS borbena partija, koja je već u gardu, bori se i skraćuje vreme trajanja ove vlade.

Ðukanović je uveren da će DPS značajno skratiti vreme trajanja aktuelne Vlade Crne Gore, poručujući da su svesni da sa svakim sledećim danom trajanja te vlasti Crna Gora gubi.

Tanjug

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …