SRPSKI MEDICINARI SLOŽNI: Hitno ukinuti odluku o PCR testu, jer je neustavna!

U saopštenju medijima ali i direktoru kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra Predragu Sazdanoviću oni ovu odluku ne samo da smatraju nezakonitom već i nekorektnom „zbog posebnog novčanog izdatka, koji pada na teret svih nevakcinisanih zaposlenih“

Zaposleni u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru koji nisu vakcinisani moraće po povratku sa odmora, bolovanja ili slobodnih dana da o svom trošku urade PCR test pre povratka na posao, a ovakva sramotna odluka se sprema širom zdravstvenih centara u Srbiji.

Na ovu odluku odmah su reagovali članovi članovi Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije zahtevajući da se „stavi van snage“ jer je u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

U saopštenju medijima ali i direktoru kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra Predragu Sazdanoviću oni ovu odluku ne samo da smatraju nezakonitom već i nekorektnom „zbog posebnog novčanog izdatka, koji pada na teret svih nevakcinisanih zaposlenih“ u ustanovi UKC Kragujevac.

Po njima se nameće pitanje „na osnovu kojih zakonskih propisa se donosi ovakva nezakonita Odluka u UKC?“.

Oni podsećaju da je ovako doneta Odluka u suprotnosti sa članom 21 Ustava Republike Srbije koji „zabranjuje diskriminaciju neposrednu i posrednu po bilo kom osnovu“ pa i da li je neka osoba vakcinisana ili ne.

Za Osnovnu organizaciju Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije u kragujevačkom UKC ovakva odluka je i „nezabeležena u praksi postupanja u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije“.

SRBIN.info

Check Also

MUP objavio ko neće „padati“ na tehničkom pregledu…

Načelnik Uprave Saobraćajne policije je ocenio da „ne postoji opravdan razlog da se na tehnički …