SRPSKI MEDICINARI SLOŽNI: Hitno ukinuti odluku o PCR testu, jer je neustavna!

U saopštenju medijima ali i direktoru kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra Predragu Sazdanoviću oni ovu odluku ne samo da smatraju nezakonitom već i nekorektnom „zbog posebnog novčanog izdatka, koji pada na teret svih nevakcinisanih zaposlenih“

Zaposleni u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru koji nisu vakcinisani moraće po povratku sa odmora, bolovanja ili slobodnih dana da o svom trošku urade PCR test pre povratka na posao, a ovakva sramotna odluka se sprema širom zdravstvenih centara u Srbiji.

Na ovu odluku odmah su reagovali članovi članovi Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije zahtevajući da se „stavi van snage“ jer je u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

U saopštenju medijima ali i direktoru kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra Predragu Sazdanoviću oni ovu odluku ne samo da smatraju nezakonitom već i nekorektnom „zbog posebnog novčanog izdatka, koji pada na teret svih nevakcinisanih zaposlenih“ u ustanovi UKC Kragujevac.

Po njima se nameće pitanje „na osnovu kojih zakonskih propisa se donosi ovakva nezakonita Odluka u UKC?“.

Oni podsećaju da je ovako doneta Odluka u suprotnosti sa članom 21 Ustava Republike Srbije koji „zabranjuje diskriminaciju neposrednu i posrednu po bilo kom osnovu“ pa i da li je neka osoba vakcinisana ili ne.

Za Osnovnu organizaciju Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije u kragujevačkom UKC ovakva odluka je i „nezabeležena u praksi postupanja u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije“.

SRBIN.info

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …