Nema više „Dame i gospodo“! – Lufthansa ukida poimanje muškarca i žene!

Neki će se, naravno, zapitati o čemu se radi, ako zabranjuje pominjanje muškaraca i žena?

Autor: Viktor Marahovskij

Nemačka avio-kompanija Lufthansa (kao i druge kompanije grupe (Austrian Airlines, Swiss i Eurowings) uvode malu, ali vrlo značajnu promenu u svom radu.

Odsad se njeni piloti i stjuardese putnicima više neće obraćati sa „Dame i gospodo, dobrodošli u naš avion“.

Ni na jednom od jezika koje koriste.

Posade će morati da biraju između fraza „Dragi gosti“, „Dobro jutro / veče“ ili da se putnicima jednostavno obrate sa „Dobrodošli“.

„Dame i gospodo“ više nema, niti će ga biti jer su dame i gospodo žene i muškarci, a muškarci i žene su nedovoljno raznoliki, neinkluzivni i nemogući.

Neki će se, naravno, zapitati o čemu se radi, ako zabranjuje pominjanje muškaraca i žena?

Ali, već i takva pitanja svedoče da oni koji ih postavljaju jednostavno nisu upoznati sa naprednim konceptom univerzuma koji u poslednjih nekoliko godina osvaja jedno po jedno širom planete.

Taj koncept podrazumeva da je svet do sada počivao na ugnjetavanjima, pa da bismo se rastali od tog strašnog sveta i izgradili novi, napredni – ugnjetavanja moraju biti iskorenjena.

A to znači da samo oni koji se osećaju potlačenima treba da imaju glas u naprednom društvu, pravo na zahteve i moć da prisiljavaju druge.

Obraćanje „Dame i gospodo“ ne uzima u obzir da postoje ljudi koji su rodno neutralni i rodno fluidni (odnosno muškarci i žene koji veruju da nisu ni jedno ni drugo, ili da su sad jedno sad drugo ili treće).

Pa čak i ako takvih zajedno, čak ni u Kaliforniji, nema ni pola procenta u ukupnom stanovništvu, spremni su da dugo i do iznemoglosti viču da postoje i da pokvare reputaciju svim „lufthanzama“.

Ovo podrazumeva da 99,5% stanovništva treba da se sagne, ućuti i zaboravi da su dame ili gospoda.

Super-agresivna manjina može preuzeti hiljadu godina staro obraćanje većini („Dame i gospodo“) jednostavno zato što većini ne izgleda da je to neki veliki ustupak.

Pasivno-konzervativna većina ili ne razume ili ne želi da misli da se avangardne manjine nikada ne zaustavljaju i ne smiruju.

Ne razume da su za nju skandali i vrištanje o njihovom bolu i zahtevanje ustupaka jedini način da te manjine uopšte postoje.

Jer, čim prestanu da prave probleme, da viču i postavljaju zahteve – odmah prestaju da budu ugnjetavane, a samim tim i da budu gospodari situacije.

Teško da je naša dužnost da brinemo o slavnim konzervativnim Amerikancima, na čiju decu se sada vrši pritisak u školama u stilu „izvinjavajte se što ste belci i heteroseksualci“.

Ti slavni Amerikanci glasali su za vojne invazije slavnih SAD širom planete u kojima su tokom proteklih decenija izginuli milioni, a složno bi glasali i za napad na Rusija da nije zaštićena kao niko drugi.

Takođe ne treba da brinemo o Nemcima, koji sada moraju, nakon svakog masakra koji je počinio afrički islamistički imigrant da prokunu svoju ultradesnicu i da izgovore zakletvu: „Različitost je naša snaga“.

Ne treba da brinemo ni za Gruziju, koju će nebrojene međunarodne aktivističke organizacije dovesti u pokornost i prisiliti – pre ili kasnije – da organizuje veliku svetu gej paradu sa molitvama za pokajanje pred ugnjetavanim manjinama.

Treba da se brinemo samo za sebe i svoju zemlju. I da se pobrinemo da se progresivna ideologija „sva vlast potlačenima“ slučajno ne uvuče u naš svakodnevni život…

Sada je normalni čovek apriori kriv.

Generalno, normalnog čoveka žele da vrate u stanje roba. Avaj, sve ide ka tome.

Fakti

Check Also

Čović ipak, nije uspeo da ubedi Pešića da ostane selektor!

Svetislav Pešić, doskorašnji selektor Srbije, oglasio se povodom navoda da će potpisati novi ugovor i …