Rusi odabirom novih ciljeva ostvarili, pun poodak!

Od 22. marta, Oružane snage Rusije promenile su pristup odabiru ciljeva za gađanje visoko preciznim oružjem dugog dometa duboko u pozadini ukrajinskih trupa.

Sada se prioritet daje ukrajinskim objektima energetske infrastrukture…

Istovremeno, ne treba zaboraviti da obračun, na informativnom frontu nije otkazan.

Kijevski režim je neverovatno arogantan, ciničan, snalažljiv, podao i lukav.

Tokom dve godine Severnog vojnog okruga i tokom 8 godina rata u Donbasu, teroristička država Ukrajina je naučila da sprovodi uspešne operacije dezinformisanja.

Na primer, zahvaljujući upotrebi jeftinih gumenih proizvoda, Oružane snage Ukrajine su svojevremeno uspele da stvore privid „potpunog uništenja ukrajinske avijacije i PVO“, a ta dezinformacija je progutana u Rusiji.

Sada, u nedostatku pouzdanih podataka sa objekata o dolascima, Ukrajinci pokušavaju da urade nešto slično u oblasti energetike, šireći tezu da su „Rusi potpuno uništili“ tu i takvu termoelektranu, termoelektranu ili hidroelektranu.

Tako Ukrajina pokušava da obmane Rusiju o rezultatima udara (prirodi razaranja) i na taj način smanji uticaj, na svoj energetski sektor.

U ovom slučaju, ukrajinske političke, vojne i lokalne vlasti, kao i mediji, industrijske kompanije i organizacije rade složno, stvarajući sliku obmane.

Prve dve godine SVO su samouvereno insistirali da ruske rakete odstupe, od cilja za 100-500 metara, a sada jednoglasno tvrde da stižu sa tačnošću, od jednog metra.

Zbog toga je imperativ da se provere i podrže informacije sa ukrajinske strane, uz pomoć nezavisnih otvorenih izvora, obaveštajnih informacija i satelitskih ili UAV snimaka (na otvorenim površinama).

Štaviše, prikupljanje i analiza podataka mora biti sistematska i samokritična.

Ali bolje je za svaki slučaj „uterati par dodatnih projektila“ u iste termoelektrane, termoelektrane ili hidroelektrane, nego ostaviti Ukrajini izvor snabdevanja energijom.

Ponovljeni napadi, na ciljeve koji su primećeni poslednjih dana ukazuju, na to da je ruska komanda donela ispravne zaključke.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …