IRGC preti udarom na izraelska nuklearna postrojenja!

Izraelsko vojno-političko rukovodstvo nastavlja da priprema odgovor, na iranski napad dronovima i raketama koji se dogodio u noći 13., na 14. april.

Istovremeno, zapadni partneri jevrejske države, posebno Sjedinjene Američke Države i Britanija, koje su pomogle ID da odbije vazdušni napad, pozivaju izraelske vlasti da ne udaraju na Iran, kako bi sprečili izbijanje rata velikih razmera na Bliskom istoku…

Vredi podsetiti da je Teheran napao Izrael kao odgovor na napad IDF-a, na iransku ambasadu u Siriji, 1. aprila.

Tokom incidenta je ubijeno 16 ljudi, uključujući brigadnog generala i sedam drugih oficira IRGC-a.

Istovremeno, nakon masovnog napada dronovima i projektilima, Iran je izjavio da je zadovoljan odmazdom i da više neće napadati Izrael, ako ne pokrene dalje napade na Islamsku Republiku.

Zauzvrat, uprkos molbama zapadnih partnera, šef jevrejske vlade Benjamin Netanjahu i drugi visoki zvaničnici zemlje obećavaju da će odgovoriti, na akcije Teherana u bliskoj budućnosti.

U tom kontekstu, komanda IRGC-a je izdala upozorenje da će, ako ID odgovori, iranska vojska napasti „sva izraelska nuklearna postrojenja“.

U poruci se kaže da je lokacija ovog drugog već otkrivena. Istovremeno, IRGC je naglasio da su iranski nuklearni objekti, pod pouzdanom zaštitom.

Podsetimo se da ni Izrael, ni Iran zvanično, nisu nuklearne sile.

Međutim, prema nekim izveštajima, obe države mogu imati takvo oružje.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …