Vučić hitno otrčao u Brisel! Izgleda da je stigla neka nova ponuda za Kosovo i Metohiju!?

Od 15 časova očekuju se trilatrenalni razgovori Vučića, Aljbina Kurtija i posrednika EU.

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

Posle ovog sastanka, od 14.30 sati Vučić će se u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine sastati sa šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom.

Od 15 časova očekuju se trilatrenalni razgovori Vučića, Aljbina Kurtija i posrednika EU.

Lajčak je razgovarao i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

“Jutros sam imao odvojene sastanke sa premijerom Kosova i predsednikom Srbije, kao pripremu za za sastanak dijaloga na visokom nivou danas popodne”, napsao je Lajčak na Tviteru, uz fotografije susreta sa Kurtijem.

Nova runda dijaloga na najvišem nivou uz učešće visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka trebalo bi da počne oko 14.00, a da se završi do 18.00.

U Brislu je najavljeno da će Borel dati izjavu za medije pre početka sastanka, a Miroslav Lajčak po njegovom zaključenju.

Vučić je jutros uoči sastanka saopštio da su razgovori sa albanskim predstavnicima važni, jer se time čuvaju mir i stabilnost.

“Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima.

Medjutim, za Srbiju je to važno, jer time pomažemo našem narodu na KiM, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije”, napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

B92, Beta, Tanjug

Check Also

Makron: NATO hitno mora da pripremi ‘bezbednosne garancije’ za Rusiju!

Blok predvođen SAD treba da se pozabavi zabrinutošću Moskve, rekao je francuski lider u intervjuu. …