U Sjedinjenim Državama, pojavila se pitanja o Rusiji, zbog njenog stelt trika S-70…

„Teški stealth bespilotni letelica Hunter može da izvršava izviđačke i posmatračke misije, koristeći svoje ugrađene senzore za prenos informacija o bojnom polju do aviona Su-57…”

Ruski štos sa teškim nevidljivim bespilotnim letelicama S-70 „Okhotnik“ postavlja mnogo pitanja.

Ove nalaze su predstavili stručnjaci iz Sjedinjenih Država.

Pre izvesnog vremena u ruskim medijima pojavile su se informacije o planovima Rusije da stvori dvosednu verziju aviona Su-57, koja će se koristiti za kontrolu grupe od nekoliko teških bespilotnih letelica tipa „Okhotnik“.

Kako su primetili američki analitičari, izneti podaci ostavljaju više pitanja nego odgovora i sve još više zbunjuju.

Ovo prenosi The National Interest (NI).

„Ostaje nejasno da li je sve ovo prvobitno bilo planirano ili je Suhoj bio primoran da razvije komandnu verziju Su-57 tek nakon što je postalo jasno da verzija sa jednim sedištem neće moći da se nosi sa dronom.

Postavlja se i zasebno, ali ne manje važno pitanje-da li je standardni jednosedni Su-57 sposoban da kontroliše bespilotne letelice Okhotnik? “- postavljaju pitanja američki analitičari.

Stručnjaci NI nisu isključili da će osnovna verzija Su-57 i dalje moći da kontroliše nekoliko „Lovaca“, a „komandna verzija“ biće dizajnirana za kontrolu roja od četiri takva bespilotna letelice.

Potpredsednik vlade Jurij Borisov rekao je ranije ovog leta da će Su-57 dobiti dvosednu varijantu, što ga čini prvim svetskim lovcem pete generacije sa dva sedišta.

Ali u oglasu se ne pominju bespilotne letelice.

Prema rečima programera ovog aviona, avion se prvenstveno gradi kao simulator za inostrana tržišta i koristiće se za obuku letačkog osoblja.

S tim u vezi, posmatrači časopisa The National Interest nisu isključili mogućnost da bi Rusija mogla da izgradi nekoliko modifikacija dvosednog Su-57.

Prvi će se isporučivati na izvozno tržište, drugi će se koristiti za kontrolu dronova.

„Teški stealth bespilotni letelica Hunter može da izvršava izviđačke i posmatračke misije, koristeći svoje ugrađene senzore za prenos informacija o bojnom polju do aviona Su-57.

Izveštava se da takođe može da pogodi ciljeve sa unutrašnjim korisnim opterećenjem, iako puni opseg oružja ostaje nejasan “, rezimirali su novinari američkog izdanja.

Borba.Info

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …