Groznica kriptovaluta počela da ugrožava postojanje planete!

Rudarenje bilo koje kriptovalute postalo je uobičajena i svakodnevna pojava mnogih „rudara“, u skoro svim zemljama sveta.

Ova pojava, koja je dobila karakter nekontrolisane groznice, još neprepoznata i masovno uvedena u poslovni i finansijski promet, počela je da ugrožava ne samo finansijska tržišta, već i samo postojanje planete.

Takvi zaključci proizilaze iz analize, koju je sproveo istraživački centar Zerohedž, koju je objavio resurs OilPrice.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako su stručnjaci otkrili, rudari bitkoina će verovatno više koristiti održivije izvore energije, nego što su to prethodne studije pokazale.

Novi podaci pokazuju da se više od polovine rudarenja, bilo koje kriptovalute, a posebno bitkoina, obavlja kroz konzervativna, tradicionalna energetska rešenja.

Stvar je u tome, što je oprema i infrastruktura za ovo rudarstvo projektovana za ogromnu potrošnju električne energije i stabilnost njenog snabdevanja.

Drugim rečima, slabi obnovljivi, nestabilni izvori zavisni od vremena, sunca, vetra nisu pogodni za potrebe rudara.

Države, koje žele da kompenzuju veliki rast potrošnje i stabilnost snabdevanja prinuđene su da povećavaju proizvodnju na račun uglja ili mazuta.

Tako je rastuće okruženje rudara, kao i samo tržište kriptovaluta, počelo da troši previše energije, pored već postojećih potreba čovečanstva, oslanjajući se isključivo na neekološke oblike proizvodnje, kao što su gas ili ugalj, kao i nuklearna električna energija.

Jednostavno rečeno, uzrok svetske globalne energetske krize leži ne samo u posebnostima rudarenja kriptovaluta i njegovim potrebama, koje su pogoršale ekološke i energetske probleme čovečanstva i povećale emisije gasova staklene bašte.

Ovo je glavni destabilizujući efekat rudarstva na tržišta goriva i sirovina.

Pored toga, industrija raste izuzetnom brzinom: u nekim zemljama sa nestabilnom ekonomijom.

U ovoj situaciji rudarstvo često postaje opsesija za poslovanje ili prihod, što dovodi do neprekidnih nestanka struje, nestanka struje i problema na nivou cele države.

Problem rudarenja postaje nekontrolisan i destruktivan, jer lokalne katastrofe počinju da prete svetu u celini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …