“Velika Albanija” vodi u veliki rat!

“Zato što svi ćute o “Velikoj Albaniji”, Srbi moraju da govore. Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima…”

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je srpsko jedinstvo jedina brana “Velikoj Albaniji”.

On je ovom izjavom reagovao na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je cilj njegove političke karijere da se “Albanija ujedini sa Kosovom”.

“Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere “ujedinjenje Albanije sa Kosovom” ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neća da izda ni svoja čuvena saopštenja, u kojima poziva “obe strane na uzdržanost”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje “Srpskog sveta”, onda se ceo region oglasi, a i EU ima šta da kaže”, izjavio je Vulin odgovarajući Rami koji je rekao da je cilj njegove političke karijere da se “Albanija ujedini sa Kosovom”.

“Zato što svi ćute o “Velikoj Albaniji”, Srbi moraju da govore. Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima.

Jedina brana “Velikoj Albaniji” i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje “Srpskog sveta”.

Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara “Veliku Albaniju”, ćutati i kada mi Srbi govorimo o “Srpskom svetu””, poručio je Vulin, saopšteno je iz PS.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …