Si Đinping: NOA da bude spremna za rat!

Kineski predsednik Si Đinping rekao je da je potrebno da kineska vojska bude spremna za rat.

Kineski lider je pozvao Narodno Oslobodilačku Armiju i kineski narod da budu u stanju pune borbene gotovosti, ne isključujući upotrebu vojne sile, kao odgovor na neprijateljske akcije drugih država protiv Kine.

Inače, ranije je zvanični predstavnik kineskog Ministarstva odbrane Tan Kefei rekao da je NOA spremna da poveća saradnju sa Oružanim snagama Rusije u cilju jačanja mira i bezbednosti širom sveta.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovo je takođe, zbog nedavne povećane učestalosti vežbi, obe države.

U međuvremenu, novoizabrani premijer Državnog saveta NR Kine Li Ćiang rekao je da svetska zajednica treba da usmeri napore na suzbijanje prakse jednostranog uvođenja sankcija pojedinačnim državama i formiranja sukobljenih blokova.

Moramo da podržimo globalnu bezbednosnu inicijativu, kao i da se suprotstavimo jednostranim sankcijama.

Mi smo protiv blokovske konfrontacije, kada je ova ili ona zemlja suočena sa izborom, s kim će biti – naglasio je tokom govora povodom otvaranja glavnog dela Boao Azijskog foruma (BAF), koji se održava na ostrvu Hajnan.

Istovremeno, šef kineske vlade je jasno stavio do znanja da se Peking snažno zalaže za rešavanje protivrečnosti između zemalja isključivo mirnim putem, jer prema njegovim rečima, uspeh globalnog razvoja zavisi od ispoljavanja solidarnosti jednih sa drugima.

Treba napomenuti da je BAF ili kako ga još nazivaju „Istočni Davos“, nevladina i neprofitna međunarodna organizacija, koja ima za cilj podršku i razvoj ekonomske razmene, interakcije i saradnje između predstavnika poslovnih i vladinih krugova, ne samo u Aziji ali i u inostranstvu.

Ovaj forum se održava svake godine od 2001. godine, a njegovi učesnici su oko 30 zemalja (država Azijsko-pacifičkog regiona).

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Orban: Ovo je kraj zapadne liberalne hegemonije!

Ove godine bi moglo da dođe, do kraja zapadne liberalne hegemonije, jer se svetski poredak …