RUSI I KINEZI “PRODALI BOMBONU” ZAPADU: Ruske banke prelaze na kineski UnionPai!

Ovaj potez bi trebalo da ublaži efekat na ruske vlasnike kartica, zbog povlačenja Visa i MasterCard kartice.

U nedelju je nekoliko ruskih banaka objavilo planove da počnu da izdaju kartice koristeći kineski sistem operatera kartica UnionPai.

Ovaj korak, koji je usledio ubrzo nakon što su kompanije Mastercard i Visa obećale da će prekinuti poslovanje u Rusiji i isključiti sve banke u zemlji iz njihovih platnih sistema, omogućiće vlasnicima novih kartica da ih koriste za plaćanje i podizanje gotovine u inostranstvu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U subotu su međunarodni provajderi finansijskih usluga Visa i Mastercard rekli da će obustaviti operacije u Rusiji u narednih nekoliko dana, zbog najnovijih sankcija Zapada u vezi sa tekućim ratom Moskve u Ukrajini.

Ovaj drastičan korak čini korišćenje kartica izdatih u Rusiji van zemlje, nemogućim.

Isto tako kartice, koje su izdate van Rusije, prestaće da rade u Rusiji.

Visa i Mastercard su najnoviji međunarodni brendovi, koji preduzimaju oštre poteze prema Rusiji, zbog ukrajinskog sukoba.

Ranije su kompanije kao što su PaiPal, Netflik, Intel, Inditek, Airbnb i Rolls Roice objavile da napuštaju tržište zemlje.

Ruske banke, uključujući Sberbanku, najvećeg zajmodavca u Rusiji, kao i Alfa banku i Tinkoff objavile su najave u vezi sa prelaskom na UnionPai, zbog najnovijih dešavanja.

Neke od ruskih banaka, poput Pošta banke, Gasprombanke, Promsvjazbanke, Sovkombanke i nekoliko drugih manjih banaka, ranije su radile sa sistemom operatera kartice UnionPai.

UnionPai, međunarodni platni sistem osnovan 2002. godine, dobio je međunarodni status 2005.

Sa sedištem u Šangaju, kompanija navodno posluje u više od 180 zemalja širom sveta, uključujući Švajcarsku, Grčku, Italiju, Španiju, Nemačku, Meksiko, Kipar, Tajland, Indija, Izrael, Portugal, Hrvatska, Poljska, Srbija, Mađarska i Austrija.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …