Kompetentnost zvaničnika Bele kuće, je loša reklama za kvalitet američkog obrazovanja!

Ministarstvo spoljnih poslova ima samo oštre reči za američke zvaničnike, koji kritikuju Rusiju.

SAD treba da se pozabave sopstvenim problemima, a ne da daju neželjene savete drugim nacijama, upozorila je Moskva, posle nedavnih komentara visokog američkog diplomate.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, napala je u sredu na svom Telegram kanalu, prekorevajući američke lidere što prećutkuju druge nacije, dok se nisu bavili sopstvenim domaćim problemima.

Ona je odgovorila na komentare podsekretara američkog državnog sekretara Viktorije Nuland, koja je na brifingu za štampu u utorak postavila pitanje o finansiranju vojske Moskve.

„Da sam ruska državljanka“, odgovorila je, „želela bih da vidim da se bogatstvo primenjuje na zdravstveni sistem, na obrazovni sistem, na puteve, iste vrste razgovora, koje vodimo ovde u Sjedinjenim Državama, umesto da troše novac na stvorenu krizu i stavljaju sopstvenu vojsku tamo u sneg.”

Zaharova se lično osvrnula na Nuland, napisavši: „Viktorija, ostani državljanka SAD i razmišljaj o istoj stvari ali u vezi sa svojom državom – imate gomilu problema.

Ona je dalje kritikovala američki školski sistem, zdravstvenu zaštitu i infrastrukturu, rekavši da je „kvalitet američkog obrazovanja dobro potvrđen apsurdnim greškama, prožetim izjavama, koje dolaze od zvaničnika Bele kuće“.

Zaharova je takođe tvrdila, da je američki odgovor na pandemiju Covid-19 pokazao, da je njen zdravstveni sistem, pokvaren.

„A ako ste toliko zabrinuti za puteve“, nastavila je, „onda je najbolje, da počnete sa Njujorkom.

Vrsta rupa, koje se nalaze na Menhetnu, nema ni u jednom većem gradu na svetu.

Portparolka je završila svoj post, okrivljujući Vašington za održavanje vojnih baza širom Evrope, koja okružuje Rusiju, „kao u Hladnom ratu ili vrelom letu“ i optužila SAD da više vole da podstiču „obojene revolucije“ u inostranstvu, nego da plaćaju domaće programe.

„Ne znate odakle da počnete?“ završila je, pre nego što je navela dva američka regiona, koja su poznata po visokoj stopi kriminala: „Philadelfijski Badlands ili Kamden – vaš izbor.

Srećno.”

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …