Kijosaki: Trošenje 16% globalnog BDP-a na pandemiju Covida i masovno štampanje novca, je bezobrazno i direktno vodi do svetskog monetarnog kolapsa!

Ekonomist predlaže kupovinu fizičkog zlata, jer američki dolar postaje bezvredan.

Čuveni pisac i ekonomista Robert Kijosaki upozorio je, da akcije vlada – kao što je trošenje 16% globalnog BDP-a na pandemiju Covida i masovno štampanje novca – mogu dovesti do kraha toliko velikog, da čak i globalna rezervna valuta, američki dolar, postane “bezvredan.”

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U najnovijoj epizodi Uživo iz trezora, biznismen je objasnio da kada „kuća od karata“ počne da se ruši u ekonomskim vremenima bez presedana, postoji potreba da se preispita, kako ljudi čuvaju svoje bogatstvo.

Veliki problem sa fiat novcem je taj što je u velikoj meri zasnovan na poverenju javnosti u emitenta, rekao je on.

Prema Kijosakiju, postoji niz načina za skladištenje bogatstva, koji su nezavisni od bilo koje centralne banke i mogu pomoći da se ublaži uticaj bilo kakvog ekonomskog kraha.

To su prvenstveno kupovina zlata i srebra, rekao je on, dodajući da su ulaganje u nekretnine i kriptovalute takođe prave stvari.

„One (vlade) sada moraju da nastave da štampaju ili ćemo mi propasti“, rekao je autor knjige „Bogati tata, siromašni tata“, naglašavajući: „Zato sam sve ove godine bio naklonjen zlatu.

Govoreći o nedostatku poverenja u tržišta papira, Kijosaki je savetovao investitore da se odmaknu od bilo kakvih derivata zlata i srebra, bilo da su u pitanju fjučersi ili ETF, jer su oni otvoreni za manipulaciju.

Važno je kupiti fizičko zlato – omiljenu zaštitu od tržišnih turbulencija – kao i srebro u funtama i uncama, rekao je on.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …