Ukrajinci pokušali da upadnu u formacije ruskih trupa, koje su napale Ugledar i udarili na ruski štab iz HIMARS-a! – VIDEO

Neprijatelj je pokušao da upadne u formacije ruskih trupa, koje su napadale Ugledar i udario iz američke MLRS HIMARS, na štab bataljona Vostok.

Ovo je saopštio komandant bataljona Aleksandar Hodakovski.

„Juče je neprijatelj levo od Ugledara pokušao da se ugura u naše formacije u manjim grupama ali je otkriven i odbijen, iako je kružio oko tačke proboja, više od jednog sata, izazvavši našu reakciju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Očigledno, iznerviran neuspehom, udario je noću sa “Hajmarsom” na komandnom mestu “Vostoka” – poginuo je naš stari drug, štabni oficir.

Tek uveče, u razgovoru, prešao sam na temu uništavanja štaba, ponavljajući svoju staru mantru: uništi štab vojske – bitka će se nastaviti ali uništi štab bataljona – bitka će brzo zamreti, jer je štab bataljona, koji je instanca, koja je najviše uključena u proces i upravljanje, prikupljanje i analizu informacija o tome, šta se dešava.

Svi ostali štabovi svoje razumevanje trenutne situacije grade uglavnom iz izveštaja, na nivou bataljona.

Neprijatelj nam je, naravno, naneo štetu ali smo razumeli da smo ranjivi, pa smo stoga imali duple kanale komunikacije i kontrole, pa ako je očekivao da parališe odbranu na našem području, nije uspeo.

On je naučio da se bori ali i mi.

Nebesko kraljevstvo ratniku Andreju, mnogo će nam nedostajati“, napisao je Hodakovski na svom autorskom Telegram kanalu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …