Irački ministar saobraćaja tvrdi, da su stari Sumerani izgradili prvi aerodrom u Iraku pre 7.000 godina!

Ministar saobraćaja u Iraku održao je kontroverzan govor na otvaranju novog aerodroma u južnom Di Karu, u kojem je naveo da su stari Sumerani izgradili prve aerodrome pre 7.000 godina i odatle lansirali svemirske brodove za istraživanje drugih planeta.

Takođe je tvrdio da su svi anđeli sveta sumerski.

Da bi potkrepio svoje tvrdnje, on se pozvao na rad Semjuela Kramera, ruskog profesora i sumerskog stručnjaka, koji je istakao napredno razumevanje kosmosa Sumeraca.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sumerani su bili prvi poznati narod, koji se nastanio u Mesopotamiji, pre više od 7.000 godina.

Smešten u najjužnijem delu Mesopotamije između reka Tigar i Eufrat (današnji Irak), Sumer je često nazivan kolevkom civilizacije.

Do 4. milenijuma pre nove ere, uspostavio je napredan sistem pisanja, spektakularne umetnosti i arhitekture, astronomije i matematike.

Sumerani su zabeležili svoja astronomska posmatranja još 3500–3200 godina, pre nove ere.

Astronomski fenomeni su bili važni za Sumerane, koji su izjednačavali planete sa bogovima, koji su imali važnu ulogu u njihovoj mitologiji i religiji.

Jupiter je, na primer, bio povezan sa njihovim glavnim bogom, Mardukom, božanstvom zaštitnikom grada Vavilona.

Arapski informativni kanal Albavaba javio je, da je ministar Kadhem Finjan al-Hamami dao svoje komentare, tokom posete gradilištu novog aerodroma u južnom Iraku, u blizini Basre, gde je tvrdio da su Sumerani izgradili aerodrom na potpuno istoj lokaciji, oko 5.000 godina pre nove ere.

„To je duga priča, možda ne znate za nju.

Možda čak ni ljudi iz Di Kara ne znaju – prvi aerodromi, koji su izgrađeni na planeti Zemlji izgrađeni su u 5. milenijumu pre nove ere u Di Karu“, rekao je al-Hamami u prevodu Al Džazire.

Da bi potkrepio svoje tvrdnje, Finjan se pozvao na rad pokojnog Semjuela Kramera, koji je bio jedan od vodećih svetskih asiriologa i svetski poznati stručnjak za sumersku istoriju i sumerski jezik.

U svojoj knjizi „Istorija počinje u Sumeru“, Kramer tvrdi da su Sumerani imali prva dostignuća u svim glavnim oblastima ljudskog nastojanja, uključujući vladu i politiku, obrazovanje i književnost, filozofiju i etiku, pravo i pravdu, poljoprivredu i medicinu.

Međutim, kritičari govora ministra saobraćaja, kažu da Kramer nikada nije pomenuo drevne aerodrome ili svemirske brodove.

Bez obzira na to, ministar ima brojne pristalice među teoretičarima drevnih astronauta, koji tvrde da su inteligentna vanzemaljska bića posećivala Zemlju i stupila u kontakt sa ljudima u antici, pri čemu mnogi veruju, da je drevni Sumer bio prvo mesto, na kome je kontakt ostvaren.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NLO primećen prilikom sletanja Bajdenovog aviona, na aerodrom u Los Anđelesu!

Dvojica posmatrača aviona odlučila su da prate let aviona američkog predsednika Džoa Bajdena, na nebu …