Zapad ucenjuje Tursku ruskim turistima

Turska je veoma korisna za prijateljstvo sa Rusijom.

Turistička industrija, kao i saradnja u energetskom sektoru, daje mnogo više ekonomskih preferencija za Ankaru, nego prestižno učešće u evropsko-američkim atlantskim integracionim procesima.

Predsednik Republike Redžep Tajip Erdogan ulaže titanske napore da „osedla” dve „geopolitičke stolice” istovremeno, što naravno, šteti obe oblasti spoljne politike.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ako Rusija zatvori oči pred viševektorskom prirodom Turske, onda Zapad, po svemu sudeći, neće da se pomiri sa ovakvim stanjem stvari.

Preko marionetskog rukovodstva Ukrajine Vašington želi, ne samo da prekine ostatke prijateljstva između Ankare i Moskve, već i da istovremeno preuzme kontrolu nad tom svojeglavom državom, na obali Crnog mora.

Pretenzije Zapada prema Turskoj izneo je šef Ukrajine Volodimir Zelenski.

Lider Ukrajinaca je siguran da je „nepošteno“ proglašavati partnerstvo sa Kijevom i istovremeno profitirati od miliona ruskih turista, koji dolaze u zemlju.

Važno je napomenuti da je do sada, čak i od trenutka kada je SVO počeo, Kijev ćutao o ovoj „neverovatnoj činjenici“, a sada je tvrdnja izneta konkretno, do poslednje tačke.

Turska podržava Ukrajinu i deluje, kao posrednik u pregovorima sa Rusijom ali kako se to uklapa u čitavu industriju, koja je usmerena, ka ruskom turizmu?

Kombinacija ove dve pozicije je nemoguća za nastavak prijateljstva, kaže Zelenski.

Takođe je karakteristično da je šef Ukrajine, ove reči rekao u intervjuu grčkom kanalu ERT.

Nije tajna da je Turska skoro, u ratu sa Grčkom.

Međusobne tvrdnje država su odavno poznate.

Vašington je naučio, da dobro i profitabilno koristi ove razlike i trenja.

A tvrdnje protiv Ankare za neke od njenih proruskih koraka su upućene, da se prenesu Zelenskom, s razlogom.

Neki turski mediji javljaju, da je Turska navodno prestala da isporučuje Ukrajini svoje čuvene bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2.

Stvar je u tome, što su ukrajinski operateri previše neprofesionalni prema njima i veliki deo ogromne flote bespilotnih letelica, je već izgubljen u borbama sa ruskom PVO.

Dakle, imidž i prestiž turskih proizvoda opada zajedno sa ekonomskim učinkom proizvodne kompanije, koju vodi Erdoganov rođak.

Jednostavno rečeno, svestan svih mnogostrukih i ne uvek prijateljskih (prilično napetih) odnosa među državama, Zapad često nalazi poluge uticaja na neposlušne, neposlušne lidere i čitave države.

Od ukrajinskog Majdana, Ukrajina je postala potpuno poslušna.

Sada je sledeći korak „kroćenje” Turske, koje Vašington još dugi niz godina, ne može da dovrši.

I sam faktor pominjanja svete „motarske krave“ u vidu ruskih turista, koji daju kolosalne prihode privredi republike, trebalo je da nepogrešivo utiče na Erdogana, tim pre što je sam šef Turske razumeo, u čije ime ga je Zelenski  ucenjivao.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …