Advokat Feđa Dimović: Narod se podigao na ustanak jer ga je dodatno iziritirala i pretnja prisilnom vakcinacijom – VIDEO

Advokat Feđa Dimović, član Beogradskog sindikata i jedan od osnivača Pokreta za odbranu Kosova i Metohije kaže da su protesti po srpskim gradovima dokaz da je narodu prekipelo i da je “za novo širenje pandemije odgovoran Aleksandar Vučić i njegovi čauši”.

Dimović je podsetio da je Vučić da bi povećao izlazsnost na izborima obmanuo građane da je virus prošao, a onda nakon izbora sutradan okrivio narod za širenje bolesti.

On je rekao da su razgovori Aleksandra Vučića sa šiptarskim teroristima završna faza njegove izdaje Kosova i Metohije, ali da ga je iznenadio narodni bunt.

Dimović ukazuje na tehnike kojima režim razvodnjava i rastura proteste.

Dimović kaže da Vulčić nije hrabar čovek iako pokušava tako da se predstavi i da je odustajanje od zatvaranja studentskih domova i uvođenje policijskog časa zbog protesta dokaz njegovog kukavičluka.

Po njemu građane je dodatno iziritirala i pretnja prisilnom vakcinacijom.

– Kod Vučića postoji određeni kompleks da pokaže da je mnogo hrabriji nego što jeste i da te se crte njegovog karaktera ocrtavaju na njegovu politiku. Mnoge stvari koje radi radi iz straha da može da mu se desi neka revolucija… On je čovek čija se politika isključivo svodi na praćenje rejtinga – kaže Dimović.

On kaže da je vreme da rodoljubi dođu na čelo države i da treba biti posebno oprezan da Vučić ne bude zamenjen nekim “novim Vučićem u rukavicama” koji bi i dalje slušao zapad.

Komenarišući ideološke sukobe među demonstrantima, Dimović kaže da su borba za demokratiju i odbranu institucija tačke na kojima obe strane mogu da se ujedine.

Kao dokaz ugroženih institucija on ukazuje na asistiranje policiji kriminalnih grupa na razbijanju demonstracija.

VIDEO:

(Avalaads)

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …