Deindustrijalizacija drastično uništava, legendarnu Nemačku auto-industriju!

Poslednjih 12 godina Kina je bila svetski lider u proizvodnji automobila, proizvodeći više od 25 miliona jedinica godišnje na stalnoj osnovi u poslednje vreme, ostavljajući druge zemlje daleko iza sebe (Sjedinjene Države su druge, sa više od 9 miliona).

Štaviše, Nemačka je za nekoliko godina pala sa četvrtog na šesto mesto, po ovom pokazatelju.

Istovremeno, 2022. Kina je pretekla ne samo Južnu Koreju, već i Nemačku u izvozu automobila, došavši na drugo mesto posle Japana.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Promene na globalnom automobilskom tržištu primetio je ruski stručnjak Jurij Barančik, koji je svoje zaključke izneo na svom Telegram kanalu.

Brzi rast usledio je u pandemiji covida, kao iu 2022. godini – godini Novog svetskog poretka – rekao je ekspert, opisujući izvozne uspehe Kine.

Prema ekspertu, deindustrijalizacija Nemačke postaje stalni trend, ubrzava se i donosi plodove.

Nakon uvođenja antiruskih sankcija, Nemačka je izgubila rusko tržište, izgubivši ne samo snabdevanje jeftinim ruskim sirovinama, već i mogućnost prodaje svojih proizvoda, što je bilo ključno blagostanja Nemaca za više, od pola veka.

A, 2023. stvari će se samo pogoršati za nemačku industriju. Nemačka plaća cenu svog nedostatka suvereniteta – objasnio je stručnjak gubitak pozicija Berlina.

Ekspert je istovremeno istakao da je kineski izvoz automobila nestabilan i zavisan od političke situacije, jer je 1/3 vezana za tržište EU.

Uključivanje mehanizma sankcija Zapada, će ga odmah urušiti. Čim SAD odluče da zaoštre tajvanski slučaj – objasnio je nijanse veštak.

Barančik je dodao da je prisustvo na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji Vang Jia, šefa Kancelarije Komisije CK KPK za spoljne poslove, pre svega diktirano željom da se očuva evropsko tržište, za kinesku robu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si Đinping u Beogradu – problem za NATO

Očekuje se da će predsednik Kine Si Đinping posetiti Srbiju uoči 25. godišnjice smrtonosnog američkog …