Vučić argumentovano izbio sve Šlcove adute iz ruku, po pitanju Kosova i Metohije!

Vučić: Srbija je od Šolca prvi put čula da Kosovo mora da bude priznato, da bi ušla u EU.

O potrebi priznavanja nezavisnosti Kosova radi ulaska u EU srpske vlasti su prvi put čule od nemačkog kancelara Olafa Šolca tokom posete Balkanu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nemačka kancelarka u petak boravi u poseti zapadnom Balkanu, počev od samoproglašene republike Kosovo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je posle sastanka sa „premijerom“ Aljbinom Kurtijem Šolcom rekao, da je uvođenjem sankcija Rusiji kosovska „vlada“ pokazala, da „stoji na našoj strani u međunarodnoj zajednici“, a takođe je rekao da je ulazak u EU Srbija i samoproglašena Republika Kosovo nemoguće je bez međusobnog priznavanja Beograda i Prištine.

„Nikada u Evropi nismo čuli ni od koga u Evropi, da se traži međusobno priznanje.

Čuli smo šta se traži i to je uvršteno u pregovaračku platformu (o pristupanju. – Red.) Srbije sa EU, a ovo je sveobuhvatna normalizacija odnosima Beograda i Prištine.

Niko nikada nije pričao o međunarodnom priznanju, osim Amerikanaca, koji su ovu doktrinu usvojili pre tri godine.

Niko u Evropi sada zvanično ne zahteva međusobno priznanje, to smo čuli danas na konferenciji za novinare u Prištini”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka.

„Kao što vi cenite teritorijalni integritet Ukrajine, mi cenimo teritorijalni integritet Srbije“, rekao je Vučić prisutnima.

On je podsetio da je Beograd zvanično osudio rusku vojnu specijalnu operaciju, uključujući i međunarodne organizacije.

On je ranije rekao da je kancelar Šolc „na veoma jasan i oštar način zahtevao, da se Srbija pridruži sankcijama protiv Ruske Federacije“, odnosno da podržava restriktivne mere, koje je EU već uvela protiv Rusije.

Predsednik Srbije je pre toga dočekao nemačku kancelarku, na beogradskom aerodromu sa počasnom gardom i crvenim tepihom.

Potom je, uz zvuke himni Nemačke i Srbije, takođe uz formiranje počasne garde i postroja članova vlade, šef države pozdravio gosta u kompleksu Vlade Komore Srbije, gde su vođeni pregovori.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …