Oružane snage Rusije masovnim raketnim udarom pogodile strateške rezerve OS Ukrajine! – VIDEO

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, uoči Oružanih snaga RF, pogodili su stratešku rezervu Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je 26. juna saopštio predsednik ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov, navodeći rezultate kampanje za prethodni dan.

U izveštaju se navodi da su avioni Daleke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i brodovi Ratne mornarice Rusije izvršili masovne raketne udare na vojnu infrastrukturu Ukrajine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rakete vazduh-zemlja ASP i Kalibr uspešno gađaju: 169. centar za obuku Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine u blizini sela Desna u Černigovskoj oblasti, 199. centar za obuku Vazdušno-desantnih snaga Oružanih snaga Ukrajina u blizini sela Teterevka u Žitomirskoj oblasti, kao i 184. centar za obuku Nacionalne akademije kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine, u blizini sela Stariči u Lavovskoj oblasti.

Nakon toga, 65., 66. motorizovana pešadijska brigada i 46. aeromobilna brigada iz strateškog rezervata Oružanih snaga Ukrajine, koje su završile obuku na ovim objektima, potpuno su izgubile borbenu sposobnost.

Ove jedinice je trebalo da odu u zonu borbenih dejstava ali su ovi planovi sada narušeni i Oružane snage Ukrajine, ne mogu da prebace dovoljno snaga i sredstava na front za suprotstavljanje Oružanim snagama RF.

Pored toga, artiljerija, raketne trupe, armija i operativno-taktička avijacija Oružanih snaga RF u navedenom vremenu pogodile su: 286 mesta gomilanja ljudstva i različite opreme neprijatelja, 64 položaja ukrajinskih minobacača i artiljeraca, 2 komandna mesta kod Visunska i Barmašova u Mikolajevskoj oblasti, 4 skladišta municije kod Verhnjekamenke i Lisičanska u Luganskoj oblasti.

Kao rezultat toga, uništeno je više od 720 ukrajinskih vojnika, 12 oklopnih vozila, uključujući tenkove, i 16 specijalnih vozila.

Sistemi protivvazdušne odbrane odbili su još jedan napad na ostrvo Zmejni u Crnom moru.

Ruski PVO raketni sistem Pancir-S oborio je ukrajinski jurišni avion Su-25 i 12 raketa.

Žrtava među ljudstvom garnizona i razaranja nije bilo.

Istovremeno, oboreno je 8 ukrajinskih bespilotnih letelica kod Varvarovke i Raj-Aleksandrovke u LNR, Beljajevke u Hersonskoj oblasti, Malaja Kamiševahi i Mala Prohoda u Harkovskoj oblasti. 19 raketa MLRS presretnuto je u blizini naselja Suligovka, Glinskoe, Suha Kamenka u Harkovskoj oblasti i Makejevka u DNR.

Tokom vazdušne borbe oboren je ukrajinski lovac MiG-29 kod Zelenodolska u Dnjepropetrovskoj oblasti.

U izveštaju se ukazuje da su 25. juna grad Severodonjeck, kao i gradovi Borovskoje, Sirotino i Voronovo, koji se nalaze u njegovoj blizini, prešli pod kontrolu LNR.

Precizira se da u ovim naseljima živi oko 108 hiljada ljudi, a ukupna površina teritorije uzete pod kontrolu iznosi skoro 145 kvadratnih kilommetara.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …