Hodarenok: Nakon završetka specijalne operacije, Belorusija i Kazahstan mogu postati žarišta!

U slučaju uspešnog završetka specijalne operacije u Ukrajini za Rusiju, SAD će se verovatno vratiti taktici raspirivanja lokalnih sukoba na postsovjetskom prostoru, rekao je rezervni pukovnik Mihail Hodarenok, prenosi Pravda. ru.

Ekspert je podsetio da u Nagorno-Karabahu ostaje visok konfliktni potencijal, a moguća je i eskalacija zamrznutog sukoba između Gruzije i Južne Osetije.

Posebna pažnja SAD i UK je prikovana za Kazahstan, gde London i Vašington imaju veliki uticaj.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Još jedan potencijalni izvor napetosti mogla bi biti Belorusija, gde ostaje protestni potencijal, koji može preći u vruću fazu.

Ekspert je primetio da se ne može isključiti mogućnost istovremene eskalacije napetosti na nekoliko žarišta, pošto je glavni cilj Zapada da direktno ili indirektno uvuče Rusiju u hronična neprijateljstva.

Ranije je Hodarenok sugerisao da bi nakon zauzimanja Lisičanska ruska vojska mogla da organizuje napad na gradove kao što su Harkov, Dnjepropetrovsk, Zaporožje i Odesa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ilegalni migranti iz Meksika stižu u SAD teretnim vozovima! – VIDEO

Na jugozapadu Sjedinjenih Država situacija se ozbiljno pogoršala, zbog priliva ilegalnih migranata iz Meksika. Očevici …