Nole tek u “drugom poluvremenu” preleteo Sinera, u poliufinale Vimbldona! – VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković fenomenalnim preokretom savladao je Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona.

On je do trijumfa došao rezultatom 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2, posle tri časa i 39 minuta igre.

Šestostruki osvajač ovog turnira stigao je do 43. Grend slem polufinala u karijeri, 11. na terenima Ol-Ingland kluba.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Novak je bio veliki favorit u drugom međusobnom duelu sa 13. na ATP listi, ali meč se nije odvijao kako je on želeo.

Uprkos savršenom startu susreta, Novak je ubrzo stao i dozvolio protivniku da se razigra i relativno brzo i lako stigne do vođstva od 2-0 u setovima.

Na vreme je Đoković uključio alarm za uzbunu i u svakom od naredna tri perioda, prvi stizao do brejka, koje nije ispuštao.

Naredni rival srpskog asa biće bolji iz duela Kameron Nori – David Gofan, koji vode borbu za Terenu broj 1.

Furiozno je Novak ušao u ovaj susret, rutinski rešio prvi servis gem bez izgubljenog poena, a onda stigao i do tri vezane brejk lopte.

Prve dve je Siner spasao, ali treću nije, pošto je izbacio forhend u aut. Italijan je u tim trenucima zaista delovao stegnuto i nervozno.

Upisali su obojica po još jedan gem, pre nego što je Đoković propustio šansu da u potpunosti slomi rivala u uvodnom periodu.

Imao je u šestom gemu brejk šansu, propustio je, što je bio okidač Sinerovog buđenja, energetskog i igračkog.

Ubrzo je napravio ribrejk, vezao tri gema, da bi Novak potom uz dosta muke prekinuo njegov niz, usput spasivši još jednu brejk loptu.

U devetom gemu mu je to pošlo za rukom ali u 11. nije. Ubojita forhend dijagonala Italijanu je donela novi brejk, da bi u narednom gemu iskoristio drugu set loptu na svom servisu i poveo posle 58 minuta.

Siner nije imao nameru da stane i dobru igru iz druge polovine prvog seta preneo je i na naredni set.

Oduzeo je servis Novaku u trećem gemu, potom je srpski teniser uspeo na trenutak da se stabilizuje, ali onda i još jednom da pretrpi brejk, posle fenomenalnog riterna Sinera u sedmom gemu.

Stigao je Novak do 0:30 u gemu u kojem je Siner servirao za set, ali to je bilo sve od njega, pa je mladi Italijan za 35 minuta duplirao vođstvo.

Uspeo je Novak da se resetuje između drugog i trećeg seta, ali je prve dve šanse da naudi rivalu propustio.

Do tri vezane stigao je ponovo u četvrtom gemu, kada se Sineru, koji je počeo evidentno mnogo više da greši, stegla ruka – bio je to brejk posle dugo vremena za srpskog asa.

Sinerove neiznuđene greške išle su u korak sa Novakovim buđenjem, koji je sa osnovne linije delovao znatno sigurnije i pitao se mnogo više za ishod poena.

Tokom ovog perioda bilo je očigledno na Novakovom licu da mu je mnogo više stalo. Tako se ponašao i u osmom gemu, kada je imao dve set lopte na servisu Sinera.

Imao je nameru da odmah tada stigne do seta, kako bi u narednom prvi servirao, ali nije uspeo. Morao je u dodatnom gemu da se još malo pomuči i nakon 41 minuta smanji rezultat u setovima.

Novak je u veću brzinu ubacio i na startu četvrtog seta, kada je odmah u prvom gemu oduzeo servis Sineru.

Sve ono što je Italijan pogađao u prva dva seta, sada je odlazilo daleko u aut, a na muku mu je stajao i Novak, kojem je u pravom trenutku proradio i bekhend.

Ubrzo je Đoković došao do duplog brejka, koji je praktično značio i kraj seta. Formalni završetak usledio je nešto kasnije, nakon što je Novak uz određene turbulencije spasao dve brejk lopte i odveo meč u peti odlučujući set.

Njega je, kao što je to bio slučaj u trećem i četvrtom, Novak započeo brejkom, tačno u trećem gemu, u kojem je Siner odigrao loš drop-šot.

Đoković je bio stabilan u svoja naredna dva servis gema, u kojem nije gubio ni poen, da bi u sedmom gemu napravio ključni brejk i tako u potpunosti slomio rivala – i ostvario spektakularnu pobedu, 26. uzastopnu na Vimbldonu.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Rusija započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji, kršeći sankcije!

Ruska Federacija je započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji uprkos sankcijama UN. Blumberg prenosi ovo… …