Američki magazin FP uporedio rezultate Putinovih i Bajdenovih putovanja na Bliski istok…

Američki časopis Foreign Polici uporedio je putovanja ruskih i američkih lidera Vladimira Putina i Džoa Bajdena u zemlje Bliskog istoka.

Prema rečima autora materijala, američki predsednik je imao mnogo manje sreće, od šefa Rusije.

U članku se navodi: „Oskudni rezultati Bajdenove posete Bliskom istoku ukazuju na to da glavni regionalni igrači, posebno iz zalivskih država, nisu voljni da napuste odnose sa Rusijom i Kinom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Moskva ima zajedničke ciljeve sa skoro svim partnerima Vašingtona u regionu, od visokih cena energije do formiranja multipolarnog sveta.

Bajden nije uspeo da natera prestolonaslednika SAR-a Mohameda bin Salmana, da sledi naredbe Sjedinjenih Američkih Država po pitanju povećanja proizvodnje nafte.

Saudijci su sada mnogo više usklađeni sa Rusima po pitanju cena nafte nego sa Sjedinjenim Državama po pitanju regionalne bezbednosti.

Kako je ranije preneo javni servis, potpredsednica Vlade, ministarka za reintegraciju nekontrolisanih teritorija Ukrajine Irina Vereščuk rekla je da vlasti rade na zakonu o krivičnoj odgovornosti za dobijanje ruskog pasoša.

Vereščuk je na svom Telegram kanalu navela da se o tome danas razgovaralo na zatvorenom međuresornom sastanku i da se rad na predlogu zakona nastavlja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …