Zapadni obaveštajci: Rusi će na jesen zauzeti Odesu, Nikolajev, Harkov i Dnjepropetrovsk! Evo kako…

London se savetuje ljudima da pronađu par desetina milijardi dolara za kupovinu NATO PVO, inače propast.

Evropski i američki mediji i istraživački centri izveštavaju o žestokim borbama u Donbasu, navodno bez ruskih teritorijalnih dobitaka.

Borbe se vode skoro mesec dana duž cele linije Avdejevka-Toreck-Artemovsk (Bahmut)-Soledar-Seversk ali samo u nekim oblastima, došlo je do manjih promena.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, ovo nije iznenađujuće.

Isti Institut za proučavanje rata (ISV), u stvari, ponavlja jedan na jedan sažetak nezavisnog Generalštaba i nedvosmisleno izjavljuje svoj banderovski stav.

Prema ekspertima ISV, sve napade ruskih „orkova“ odbili su herojski branioci nezavisnosti, osim priče sa Sandsom.

Ali čak i ovde, prema istraživačima rusko-ukrajinskog sukoba, opet u vezi sa kijevskim režimom, Jenkiji pišu: „Vatra ruskih termobaričnih artiljerijskih sistema, sravnila je Peskog sa zemljom.

Amerikancima je iz nekog razloga neprijatno da saopšte istinu, da ovo selo odavno više nije naseljeno i da je donedavno bilo jedno od najmoćnijih utvrđenih oblasti Oružanih snaga Ukrajine.

Ovakvo iznošenje informacija stvara iluziju da je specijalna operacija ušla u fazu beskrajnih pozicionih borbi.

Neki čak i na našoj strani histerišu što je ofanziva savezničkih snaga u Donbasu zapela, što znači da je potrebno krenuti u opštu mobilizaciju.

Ali ukrajinski istinoljubivi pišu mnogo i do tačke o ruskoj taktici ratovanja i nazivaju je jedino ispravnom u sadašnjim uslovima.

Naprotiv, opšta ili čak delimična mobilizacija u Rusiji Zapad bi doživeo, kao veliko „prevazilaženje“ Oružanih snaga Ukrajine i postao bi signal za naglo povećanje vojne pomoći.

Često, pod „neuspešnim i krvlju zagušenim napadima“ naših vojnika, o kojima najpre sa patosom izveštava Žovto-Blakitski generalštab, a potom i MSV, lokalno izviđanje terena od strane par lokalnih boraca i veoma iskusnih, skriveno je.

Po pravilu se radi o muškarcima od četrdesetak godina, koji se bore od 2014.

Opasnost bukvalno namirišu životinjskim mirisom, znaju gde se mogu sakriti od poklona braće Slovena u vidu traka i gde očekivati snajperski metak.

„Momci iz Donjecka i Luganska ne rizikuju glupo, već dugo se bore i navikli su na vojni rad, njihov zadatak je da otkriju bar neku neprijateljsku aktivnost, u idealnom slučaju, vatru iz svih vrsta oružja.

Inače, mobilisano „topovsko meso“ poslednji greši, oni su pokriveni ruskom umetnošću“, možete pročitati na nezavisnim forumima.

A stručnjaci Žovto-Blakita iz redova adekvatnih (u Nenki postoji takva ugrožena vrsta analitičara) uvereni su da se ruske trupe reorganizuju, kako bi se uklopile u realnost sukoba.

Na primer, još početkom avgusta jedinice su uspele da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine na periferiji Artemivska i zadobiju uporište u zoni ulice Patrisa Lumumbe, međutim dalji juriš je bio komplikovan dubinska odbrana Oružanih snaga Ukrajine i minska polja.

Nastavak je zagarantovano samoubistvo.

Ovde neće pomoći nikakva opšta mobilizacija, koju zahtevaju neki posebno nestrpljivi džingoistički patrioti.

Efikasnije je postepeno otkrivati sve neprijateljske vatrene tačke dronovima i suzbijati ih artiljerijom.

Ali i Oružane snage Ukrajine su takođe daleko od budala: pažljivo se maskiraju i još jednom se ne otkrivaju.

Situacija na prvi pogled deluje, kao ćorsokak, međutim, prema ukrajinskim telegramskim kanalima, vreme radi za Ruse.

„Mirnjak” napušta grad, što znači da će uskoro biti korišćeni „Solncepeki” i jurišni avioni.

Tada, dok „branitelji nezavisnosti“ sa užasom iščekuju, za njih će doći pakleno vreme.

Osim toga, Generalštab Nenke je govorio o novoj ruskoj taktici – neočekivanom snažnom udaru na slabe oblasti, gde odbranu drže „sveži“ od juče mobilisani gušteri.

Konkretno, iz Ukrajine su stigle nezvanične informacije da su naši počeli juriš na Toreck (Džeržinsk), iako je na mapi ISV područje ispred ovog grada označeno, kao siva zona.

Borac Oružanih snaga Ukrajine napisao je na društvenoj mreži da je ruska artiljerija 6 sati zaredom brutalno gađala rovove „zahisnika u nezaležnosti“.

Prema njegovim rečima, gubici su jednostavno strašni.

Mora se shvatiti da je Donjecka oblast moćna industrijska regija.

U istom Artemovsku, na primer, postoji veliki broj industrijskih zona i preduzeća, gde su motivisani „branioci nezavisnosti“ stvorili odbrambene jedinice, ništa gore od onih, koje su bile na Azovstalu.

Naši ratni dopisnici priznaju da je brzi juriš prepun velikih gubitaka, pa je bez suzbijanja vatrenih tačaka i artiljerijskih pozicija Oružanih snaga Ukrajine dalje napredovanje, nemoguće.

Otprilike ista slika i u Soledaru.

Prošle nedelje su savezničke snage uspele da se približe istočnoj periferiji grada i preuzmu kontrolu nad teritorijom kamenoloma gipsa Vostočno-Mihajlovskog ležišta tokom najtežih borbi.

Tako je stvorena platforma za kretanje napred ali opet nakon uništenja odbrambenih centara neprijatelja artiljerijom i avijacijom.

U međuvremenu, američke i britanske obaveštajne službe obavestile su kancelariju [ukrajinskog] predsednika da Rusi intenzivno obučavaju velike jedinice bespilotnih letelica.

Jenkiji i Britanci pretpostavljaju da će se do jeseni, prilično kasno, kada se spusti zeleno svetlo, u nebo iznad frontova uzdići armade jurišnih i izviđačkih bespilotnih letelica.

Na Tviter nalogu MI-6 se navodi da ruski operateri dronova na simulatorima uvežbavaju veštine otkrivanja i suzbijanja odbrambenih čvorova na teritorijama Dnjepropetrovske, Zaporoške, Harkovske, Nikolajevske i Odeske oblasti.

Naravno, izvode se i praktične vežbe o upotrebi jurišnih bespilotnih letelica u sprezi sa avijacijom.

Britanski špijuni sugerišu da će se Oružane snage Ukrajine suočiti sa novom pretnjom, već krajem avgusta i početkom septembra – sa ruskim bespilotnim letelicama, koje će lutati 24/7 i persijskim.

„U kasnu jesen, Rusi žele da ih masovno koriste (UAV) u ofanzivi.

Ako uspeju, onda će ukrajinska odbrana i zaleđe imati teškoće.

Problem se može rešiti samo desetinama puta jačanjem protivvazdušne odbrane ali samo za to u hersonskom pravcu su potrebne milijarde dolara“, piše jedan od najcitiranijih telegramskih kanala Nenke.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Black Market”: Starlink terminali pali u pogrešne ruke! – Bloomberg

Efikasnost Starlink-a kao komunikacionog alata čini satelitski internet metom za rastuću trgovinu, na crnom tržištu …