Rusija postavila najnoviji raketni sistem u blizini Ukrajine!

Rusija je u blizini Ukrajine postavila najnoviji protivvazdušni raketni sistem.

Ovu informaciju podelio je američki vojni stručnjak Tomas Njudik.

Rusko ministarstvo odbrane je pre izvesnog vremena objavilo snimke uspešnog izvođenja borbenih zadataka u Ukrajini od strane posada jurišnih aviona Su-25.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema rečima Tomasa Njudika, avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga poleteli su iz vojne baze i napali ukrajinske vojne objekte.

Na predstavljenim okvirima se vidi da je avijacija sa zemlje pokrivena najnovijim PVO sistemom, S-350 Vitjaz.

Ovo prenosi The Drive.

„Mesto snimanja je gotovo sigurno vazdušna baza Taganrog, nedaleko od istoimenog lučkog grada u Rostovskoj oblasti“, napominje autor američke publikacije.

Sistem PVO S-350 je najnoviji sistem PVO i po svemu sudeći, vojska ga je rasporedila u neposrednoj blizini granica sa Ukrajinom.

Protivvazdušni raketni sistem S-350 usvojen je od strane ruske vojske u februaru 2020. godine, borbeni sistem je dizajniran za borbu protiv neprijateljskih aviona, dronova i krstarećih raketa.

Ekspert je predložio da je Rusija rasporedila S-350, u avio-bazi Taganrog, kako bi zaštitila svoje vojne objekte od bespilotnih letelica dugog dometa, kao i od udara balističkih raketa.

Mogućnosti novog sistema PVO su takve da je u stanju da zaštiti ne samo aerodrom, već i obližnje infrastrukturne objekte.

„Za razliku od osnovnog S-300PS i protivvazdušnog kompleksa Pancir, koji su ranije korišćeni za zaštitu ruskih vazdušnih baza, S-350 ima prednost u odnosu na njih.

Može da ispaljuje rakete optimizovane za borbu na dugim i srednjim dometima.

Kompleks je idealan za zaštitu kritične infrastrukture, koja se može napasti raznim vrstama oružja“, naveo je američki vojni analitičar.

S-350 je dobro sredstvo za suzbijanje salvo-udara neprijateljskog preciznog oružja, može da izdrži krstareće i balističke rakete, bespilotne letelice, vođene rakete i druge vrste pretnji.

Tomas Njudik nije isključio da bi pojava novog PVO sistema mogla da bude jedna od faza testiranja naoružanja u borbenim uslovima i da će se u budućnosti ovi sistemi pojaviti i na drugim ruskim bazama.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …