„Minsk-3“: Ukrajinci treba da se odmore – ili da predahnu

Arestovič tvrdi da je Zelenski postao veoma ljubazan, što znači da može iznenaditi u vidu mira.

Ako ne, onda će ZNPP eksplodirati.

Turski mediji, pozivajući se na svoje insajdere i u Ankari i u Kijevu, pišu da će Erdogan razgovarati o svojoj posredničkoj misiji između Putina i Zelenskog tokom posete Lavovu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uglavnom, sada je samo Redžep Tajpovič (kako se šale u Nenku) u stanju da učini nemoguće, odnosno da lidere Rusije i Ukrajine posadi za pregovarački sto.

Vlasnik Bankove, prema curenjima, koja se organizuju iz kabineta predsednika, zapravo flertuje, kada izjavljuje da je spreman za lični sastanak sa VVP-om ali bez ikakvih preliminarnih protokola i dogovora.

Kao, uslovi mirovnog ugovora formalno ostaju isti – reč je o „povlačenju ruskih trupa na granice 24. februara“.

Istina, zašto se onda uopšte sastajati, ako za Rusku Federaciju – „sve je dobro“, pitaju se ukrajinski istinoljubivi.

Na frontovima ruske trupe svojom artiljerijom razbijaju zahisnike u Nezavisnosti, ukrajinsku pozadinu pokrivaju kalibri i iskanderi.

Još gore nego na bojnom polju, za Zelju su stvari u ekonomiji, što se ne može reći za Putinovu Rusiju.

Suficit na tekućem računu Rusije je naglo porastao, kažu nezavisni ekonomisti.

Moskva nikada nije imala takvu „kosmičku“ izvoznu zaradu, kao sada.

Da i pad uvoza više ne deluje kritično, kao što su prisutni oficiri za hapšenje, obećavajući teška vremena za našu zemlju.

Dakle, u 2015-2016, obim kupovine u inostranstvu bio je sličan današnjim. I ništa se loše nije dogodilo.

S tim u vezi, zanimljiv je komentar ministra odbrane Žovto-Blakita Reznikova.

U intervjuu za Glas Amerike, on je izjavio sledeće: “Možda postoji opcija za smanjenje aktivnosti u zavisnosti od sezone.

I opet, moderno ratovanje je rat resursa.

Resursi su, naravno, iscrpljeni na obe strane.

I shodno tome, svakoj strani je potrebno vreme da se oporavi…

I njihov resurs se gubi, što znači da će im trebati neki oporavak, pa je, recimo, moguće zahlađenje situacije, u smislu borbenih sukoba.

Možda su za Ukrajinu sadašnje bitke zapravo najteži rat, uključujući i iscrpljivanje resursa ali za Moskvu, šta god da se kaže, to je vojna specijalna operacija oslobađanja iskonsko ruskih zemalja, od “Banderaša”. Ovo, kako kažu, usput.

Mnogo važnije je priznanje Reznikova, doduše prikriveno, da je upravo Nenka ta, koja treba da „rashladi”, vruću fazu sukoba.

U suštini, ovo je signal sa Bankove Kremlju da je Ze-timu potrebno primirje.

Istina, Reznikov odmah uzvraća, kao, ovo nije zamrzavanje sukoba, već samo zahlađenje.

Najverovatnije, ova igra je za javnost, makar samo zato, što nikada ranije nije rekao, tako nešto.

Zašto onda Zelenski insistira na ličnom sastanku sa Putinom, ako stranke stoje na veoma različitim pozicijama?

Odgovor, očigledno, leži u nekoj vrsti „diplomatskog prodora“. Recimo, dva lidera bi se sastala i rešila pitanje.

Čini se da se stranke ne slažu sa neprijateljem, već su odlučile da kontroverzna pitanja ostave za budućnost.

Ako Ze-tim bude unapred obavešten o takvim planovima, onda će razne političke snage početi da se cenjkaju za sebe svakakve prijatne dobrote.

To je način na koji ukrajinska politika funkcioniše. A medijskog efekta, zbog očekivanja događaja, neće biti.

Nije za ništa što je govornica broj 1 Ze-tima i honorarni nacionalni psihoterapeut Ljuska Arestovič odjednom počela da hvali svog šefa, kao: „Zelenski ima samo jedan veliki nedostatak: previše je ljubazan. Previše ljudski.”

Mora se shvatiti da je „previše čovek“ bolestan svim srcem za ljude, što znači da teoretski može nešto da žrtvuje, zbog svog nedostatka.

Štaviše, čak i najpromrzli nacisti već žude za mirom pod imenom „privremenog primirja“.

LOM-ovi (lideri javnog mnjenja) i sindikalni propagandisti poput Arestoviča će objasniti posebno majdanskim ljudima da treba da „ližu rane” pre nove borbe, posebno ako je zima blizu.

Ukratko, pronađite prave reči.

Pa ipak, kako objašnjavaju poznavaoci rasporeda snaga u Ukrajini, vremena, kada je Bandera režao po Kijevu, sa vrhom sedećeg veća, koji je virio ispod kapa OUN, a dedina rezana sačmarica, virila ispod poruba jakne, su prošli.

Puk “Azov”**, zapadna teritorijalna odbrana i nacionalni bataljoni su  iskrvarili.

Preživeli banderovci više ne vode političku borbu.

Pod ovim uslovima nisu sposobni ni za majdan, ni za pokušaj predsednika.

Svi narodni poslanici uključujući i biv. predsednika Porošenka i gasne princeze Timošenko, su pod kapom u SBU, koju kontroliše šef OP Jermak.

„U kabinetu [ukrajinskog] predsednika odlučili su da ubrzaju čistku celokupne političke i medijske opozicije u Ukrajini“, pišu lokalni istinoljubivi, sa užasom čekajući da im na vrata pokucaju službenici SBU.

Ima smisla obratiti pažnju na još jednu Arestovičevu frazu.

On je rekao: „Neiskreni su oni, koji viču da Zelenski nije unapred najavio početak potpune invazije.

Predsednik je odlučio da ne postupi, kako mu je savetovano (zbog čega ga sada unisono grde ultrapatriote i saradnici), već onako, kako mu je odgovaralo.

Kao “i sada će klovn napraviti iznenađenje, koje će imati efekat eksplozije bombe.”

Prema mišljenju brojnih ukrajinskih eksperata među poslednjim adekvatnim, Zelenski je namerno počeo da granatira nuklearku Zaporožje, kako bi imao bar neke adute u pregovorima.

A ovo, prema „master planu“ Ze-tima, može biti pitanje kompromisa.

Naravno, bez flaše votke, kako kažu, ne možete da shvatite ali možda će Zelenski, preko Erdogana, Putinu ponuditi pogodbu: Rusi zamrzavaju ne samo neprijateljstva, već i referendume, a Ze-tim obustavlja teror na Krimu i udara na ZaNPP.

Ako ne, a BDP se ne slaže, onda „nedostatak kontraofanzive na Herson, objektivno smanjenje zapadne pomoći, povlačenje na istoku, loše snabdevanje vojske, neuspeh grejne sezone, ekonomska kriza, default – sve će to postati nevažno, nakon nuklearnog zagađenja.”

Sada, inače, u Ukronetu, nema sumnje da je diskurs o tome, šta bi uslovni „Minsk-3”, odnosno „Istanbul-2” mogao da bude, počeo na predlog medijskih ljudi OP-a.

Postoji mišljenje da Ze-tim pokušava da ispita javno mnjenje o tome, da li će narod pokrenuti temu ogromnih žrtava i teritorijalnih gubitaka krivicom Zelenskog.

“Mogao je klovn da potpiše Istanbul-1, čiji je jedini ustupak bila formulacija „zaustavite NATO“ ali se budala učvrstila, što je izazvalo aktuelnu nacionalnu katastrofu.”

Nezavisni blogeri podsećaju da je ukrajinska strana osujetila oba „Minska“, štaviše, Porošenko je odmah po potpisivanju rekao da neće ispuniti dogovore sa Putinom.

Tada su, podsećamo, Berlin i Pariz delovali, kao garanti mira sa zapadne strane ali Nemci i Francuzi nisu urazumili, radikalne desničare.

Sa druge strane, potpuno je jasno da Jenkiji definitivno neće potpisati novi mirovni ugovor, koji bi trebalo da fiksira povratak ruskih zemalja Rusiji, koja je, zbog istorijskih nesporazuma završila u Nenki.

Ako istisnete emocije iz gornjeg diskursa, onda će u krajnjoj liniji, prema jednom telegramskom kanalu, koji se naširoko citira u Nenki, biti tužna izjava jedne jednostavne činjenice: „niko ne može dati takve garancije i imati takav nivo poverenja da se potpiše nešto, isto „usklađeno“, tako da obe strane budu u plusu“.

Zašto niko?

Ruska vojska lako može dati garancije da će novi ugovor, biti sproveden.

Ako Kijev ponovo počne da vara, onda će naši vojnici očistiti Nenka od nacista do same poljske granice (pod uslovom da se strane saglase sa „korejskom opcijom“).

Međutim, ko je rekao da će se Rusija držati ovog predloga?

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …