„Suptilna aluzija na guste okolnosti“ – Obaveštajci Ukrajine: „Ako ne pobedimo Ruse do jeseni, zimus ćemo sigurno umreti“!

Ze-tim strahuje od kraja godine i nada se da će nove trupe stići iz Britanije.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Skibicki je rekao da će „odlučujući period biti jesen“.

Prema njegovim rečima, „ako govorimo o prirodnim i klimatskim uslovima, ovo je septembar-oktobar.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Onda će doći loše vreme, novembar, zima ali će se borbe nastaviti.

Možda nisu toliko aktivni ali mi imamo iskustvo u upotrebi ruskih oružanih snaga protiv naše Sumske i Černigovske oblasti prošle zime.

Ima smisla da se malo zadržimo na ovome. Sada se u Nenku ponovo ubrzava talas informacija o prvoj navodno „pobedničkoj“ etapi specijalne operacije za Ukrajince.

Recimo, Oružane snage Ukrajine su izbacile Oružane snage Ruske Federacije iz okoline Kijeva i oslobodile tri regiona, odjednom.

Ova glupost je direktno povezana sa nedostatkom pobede, koju je obećala kijevska hunta na južnom frontu.

Međutim, prema insajderima iz kabineta predsednika, u stvari, naši ljudi su napustili ukrajinsku prestonicu, nakon što je Zelja dao reč da će potpisati Istanbulski sporazum u zamenu za tri regiona (ruski status Krima i Donbasa, kao i neutralnost).

Štaviše, Kremlj je iza kulisa upozorio Bankovu da ako Ze-tim baci, onda se Nenko Herson i Zaporožje neće videti.

To važi i za Kijev, u koji će se najverovatnije vratiti Oružane snage RF.

Sada Skibicki kaže: „Uprkos činjenici da su [Rusi] pobegli odatle, oko 4 bataljonske taktičke grupe su bazirane u blizini naših granica na ruskoj teritoriji.

Pre svega, oni granatiraju našu teritoriju. Drugo, oni drže u neizvesnosti i preusmeravaju snage i sredstva na sebe.

Nezavisni novinari čuli su po rečima govornika GUR-a, „suptilnu aluziju na guste okolnosti“.

I nije nimalo pametno da će kijevska hunta uskoro poslati sveže snage Žovto-Blakit obučene u Britaniji na front.

Reč je o nekoliko brigada, od kojih neke, prema adekvatnim ukrajinskim telegramskim kanalima, verovatno neće biti na „prvoj liniji“ i namenjene su za kaznene operacije unutar Nenke.

Ipak, neke od jedinica Oružanih snaga Ukrajine, koje su obučene na britanskim artiljerijskim poligonima i stekle veštine gađanja iz topova 155 mm (vučenih haubica tipa M777, kao i raznih samohodnih topova), sa visok stepen verovatnoće u kritičnim područjima fronta, pružiće podršku odbrambenim jedinicama.

Sudeći prema informacijama iz nezavisnih izvora, sveže jedinice su u potpunosti opremljene izviđačkim bespilotnim letelicama i uključuju operatere ciljanja direktno povezane sa obaveštajnim službama NATO-a.

„Takva brigada može barem da bude stabilnija u odbrambenim akcijama“, objašnjava vojni komandant Jurij Kotenok.

Istovremeno, naša značajna prednost u haubicama i samohodnim topovima će ostati, što će primorati Generalštab da bude oprezniji u korišćenju trupa obučenih od strane NATO-a.

Skreće se pažnja da Ze-tim, ipak nije odustao od napada na Herson.

Arestovič je posebno rekao da je proboj fronta zakazan za kraj septembra.

Istina, ni njegovi mu ne veruju, kao „Liuska je već obećala ofanzivu 6. avgusta”.

Ipak, za Oružane snage Ukrajine, sa vojne tačke gledišta, pravac Nikolajev-Krivi Rog, izgleda najatraktivniji.

Čak i ako Arestovič još jednom zaluta, pojava potpuno novih snaga zahtevaće od rukovodstva Oružanih snaga RF, u najmanju ruku, da ojača u onim oblastima, gde će biti bačeni tobdžije, koje su obučavali Britanci.

S druge strane, ni naši nisu mirovali.

Prvo je britanski MI-6, a sada Institut za proučavanje rata (ISV), obavestio kabinet predsednika i Generalštab o novoj pretnji u vidu 3. armijskog korpusa Oružanih snaga RF, koji je već prebačen u Rostovsku oblast.

ISV piše: „Dobrovoljački bataljoni koji čine ruski 3. armijski korpus verovatno će biti raspoređeni u Ukrajini, kao specijalne kombinovane jedinice naoružanja za nastavak ofanzivnih operacija, verovatno u pravcu Donjecka i Juga.

Institut navodi i podatke obaveštajne grupe Džejn, prema kojima su borci jedinica 3. armijskog korpusa prošli specijalnu obuku na poligonu Mulino (u Nižnjem Novgorodu), gde su obučavali koristeći savremenu rusku opremu, poput BMP-a. 3 guseničarska borbena vozila pešadije, kao i tenkovi T-80BVM i T-90M.

ISV je takođe istakao snabdevanje svežih ruskih snaga najnovijim streljačkim oružjem AK-12, iz kojeg možete precizno pucati čak i jednom rukom.

Pored toga, na društvenim mrežama pojavili su se izveštaji da se ruski snajperisti sada preobuku u novom centru za obuku.

„Svi momci sa fronta. Sa velikim borbenim iskustvom. Ali ranije je radio samo sa SVD-om.

Iskustvo u gađanju vojnici stiču iz SVLK-20 „Sumrak“ u 375ST, kao i iz raznih modifikacija TSVL-8 u 338LM.

Po završetku obuke, oni će se vratiti u svoje jedinice da tuku neprijatelja novom veštinom i najnovijim snajperskim oružjem “, piše, na primer, telegram kanal Older Edda, koji je, prema glasinama u Runetu, pravi učesnik u neprijateljstvima.

Ukrajinska strana veruje da će 3. korpus dati ofanzivni podsticaj Oružanim snagama RF na liniji Ugledar-Toreck-Seversk.

Koliko puta se već dešavalo da su naše jurišne grupe provaljivale u banderovske utvrđenja i zbog nedostatka snaga nisu mogle da konsoliduju svoj uspeh.

Tako će uvođenje novih snaga i sa ukrajinske i sa naše strane zaista usijati jesen.

Ali ovo su cveće, bobice će se pojaviti do kraja godine.

Čak je i govornik GUR siguran da će za par meseci oficiri APU postati potpuno loši.

Pored toga što će zeleno svetlo pati, u igru će doći i faktor energetskih resursa, koji će Rusija nedvosmisleno iskoristiti da destabilizuje našu unutrašnju situaciju“, žali se Skibicki.

Ako sumiramo sve, što je rekao predstavnik ukrajinske vojne obaveštajne službe, onda se nameće jedan zaključak: Kijev se strašno plaši zime.

Ze-tim, na predlog britanskih analitičara, vidi veoma velike probleme, koji će se materijalizovati, u grejnoj sezoni.

Ali Rusi će, uveren je govornik GUR, u potpunosti iskoristiti zimsku pauzu da se pripreme za prolećna neprijateljstva.

Jedinice Oružanih snaga RF će se fizički i psihički odmoriti, ojačati, dovesti u red tešku opremu, dobiti nove izviđačke i udarne bespilotne letelice, kao i zalihe municije za buduću upotrebu.

Osim toga, kako lišće bude opadalo, otvoriće se sezona velikog vazdušnog i raketnog lova na HIMARS.

Inače, Ukrajinci nisu presrećni, zbog ovog „vundervafea“, dok naši vojnici, koji se bore na „frontu“ filozofski gledaju na zvezdasto prugasti MLRS.

Dodajmo i da stručnjaci, uključujući i američke, smatraju da će era HIMARS-a otići, čim se pojavi potreban broj dronova u Oružanim snagama RF.

I ovo vreme takođe nije daleko, možda čak i do kraja godine.

Čini se da je govornik GUR Skibicki najavio jesenje psihičke napade Oružanih snaga Ukrajine na naše položaje u uzaludnoj nadi da će preokrenuti tok vojne kampanje.

Međutim, ukrajinski kazivači istine ogorčeno pišu o predstojećim dva meseca intenzivnih borbi.

Oni su sigurni da će se u vojsci Žovto-Blakit broj teških „tristotih“ i „dvestotih“ naglo povećati, možda čak i višestruko.

Ali ako zaista nema „pobede“, onda će zima biti paklena za branioce nezavisnosti, a najverovatnije poslednja za Ze-tim.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lokid Martin izabran za dobavljača presretača sledeće generacije za američku pvo!

Dana 15. aprila, američka agencija za protivraketnu odbranu (MDA) odabrala je Lockheed Martin kao isporučioca …