Kadirov: Srbi nisu naivni!

“Sa velikim zadovoljstvom prenosim tople pozdrave u svoje i u ime celog bratskog čečenskog naroda svim muslimanima u Srbiji. Želim im miran i uspešan život za dobrobit cele Srbije…”

Na pitanje kako gleda na činjenicu da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić, jedini uz Belorusiju, nisu uveli sankcije Rusiji, Kadirov kaže da je to bratski potez.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučič i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko primer su nesebičnog služenja svojoj otadžbini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oni su nacionalni lideri i istinske patriote svojih zemalja, koji se u svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici rukovode interesima sopstvenog naroda, a ne sankcijskom psihozom anglo-saksonskog sveta.

Naše zemlje povezuju mnogovekovne bratske veze prijateljstva i saradnje u svim sferama života.

Veoma mi je drago da politika koju sprovode srpske i beloruske vlasti, ne obaziruci se na agresivni spoljni pritisak, doprinosi jačanju mira i sloge između naših država.

Rusija ni u jednom trenutku nije zaboravljala dobra dela! Nećemo zaboraviti ni mi, braćo”.

Na kraju, Kadirov je poslao poruku muslimanima koji žive u Srbiji.

“Sa velikim zadovoljstvom prenosim tople pozdrave u svoje i u ime celog bratskog čečenskog naroda svim muslimanima u Srbiji.

Želim im miran i uspešan život za dobrobit cele Srbije.

Pamtimo i zahvalni smo srpskim muslimanima i svim Srbima na sprovođenju događaja u znak sećanja na našeg prvog predsednika, heroja Rusije Ahmat-Hadžija Kadirova.

Prošle godine je ova zemlja bila i domaćin međunarodnog okruglog stola posvećenog 70. godišnjici Ahmat-Hadžija.

Prošlog leta su mi se stanovnici Raške oblasti u Srbiji obratili sa molbom o izgradnji škole za hafize u Novom Pazaru.

Između Srbije i Čečenske Republike u sastavu Rusije, uspostavljene su tople prijateljske veze koje nameravamo da aktivno razvijamo u korist Srbije i naše velike otadžbine – Rusije”, zaključio je Kadirov.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …