General vazduhoplovstva: SAD će učiniti napad na Tajvan, „zaista teškim“ za Kinu!

Napad na Tajvan bi za Peking bio “jedna od najtežih vojnih operacija u istoriji”, upozorio je general Klinton Hinote.

Pentagon je spreman da cilja na osnovnu logističku podršku Kine, ako pokaže agresiju prema Tajvanu, upozorio je američki general i zamenik načelnika štaba za budućnost vazduhoplovnih snaga Klinton Hinot, tokom panela Atlantskog saveta o budućnosti vazdušnog rata, u utorak.

„Zaista ćemo otežati ofanzivne manevre protiv naših prijatelja i nadam se da bi naš potencijalni protivnik Kina mogao razmisliti o tome, ako razmišlja o poteškoćama da pređu moreuz od 90 milja i krenu protiv Tajvana“, Hinote je objasnio.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Nadao bih se da će shvatiti da nećemo samo pustiti njihovu logistiku da teče.

Učinićemo sve što možemo da to zaustavimo i učinimo to, jednom od najtežih vojnih operacija u istoriji i mislim da imamo šansu da to uradimo.

General se vratio na temu potencijalnog rata sa Kinom, nakon što su ga pitali o „jednoj lekciji“, za koju se nadao da bi američka vojska mogla da izvuče iz rata u Ukrajini, što je bilo u fokusu događaja, koji je održao Scovcroft centar istraživačkog centra za strategiju i bezbednost.

„Bolje bismo razumeli logistiku u ovom [ukrajinskom] sukobu… teško je postići logističku podršku za rat ovog intenziteta“, odgovorio je on, pre nego što se vratio u Aziju.

„Ne vidim da je manje intenzivno na Pacifiku.

Takođe je izneo pretnju invazije na Tajvan, kako bi ilustrovao, kako je strateški pristup SAD morao da se fokusira na održavanje trenutne ravnoteže snaga, a ne na rušenje ili uznemiravanje njegovih centara.

„Želimo da se nastavi status kvo!

Ne želimo da vidimo Kinu, kako dolazi preko Tajvanskog moreuza i vrši invaziju na Tajvan ili da šalje rakete prema Japanu ili da vidimo, kako Rusija napada [sic] saveznika u NATO-u“, tvrdio je, insistirajući: „Naše vojne sposobnosti treba da odražavaju to.”

Hinote je dugo pozivao Pentagon da obrati pažnju na pretnju, koju predstavlja kineski vojni položaj, insistirajući da Peking brzo sustiže Vašington.

Tokom saslušanja u Kongresu prošle godine, rekao je Kongresu da SAD redovno gube od Kine u simulacijama ratnih igara, pozivajući zakonodavce da superiornost Pekinga ne vide, kao „budući problem“ toliko, kao „trenutni problem“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ukrajinska PVO nije bila u stanju da izdrži rusku međuspecifičnu municiju D-30SN!

Dan ranije ukrajinski načelnik Harkovske oblasne vojne uprave Oleg Sinegubov rekao je da su Oružane …