„SP“: Bajden zavarava ceo svet kupujući drvo, metal i proizvode, u Rusiji

Sjedinjene Države, uprkos velikim zapadnim sankcijama Rusiji, nastavljaju da uvoze domaće drvo, metale i prehrambene proizvode, istakao je nezavisni geopolitički i vojni analitičar, Drago Bosnič.

Ranije je Asošiejted pres naveo statistiku prema, kojoj su američke luke primile više od 3.600 brodova iz Rusije, vrednih milijarde dolara.

Novinari Free Pressa, koji su dali prevod Bosničevog govora, istakli su da Vašington, nije u stanju da „izoluje” rusku ekonomiju, iako je američki predsednik Džozef Bajden ranije javno dao, takva obećanja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Roll-off periodi i dalje omogućavaju kompanijama da završe prethodne poslovem, bez uticaja sankcija.

„Uvoz druge važne ruske robe, poput đubriva, vrši se na zahtev same Bajdenove administracije, koja je pozvala američke kompanije da popune postojeći deficit“, rekao je Bosnič.

Licemerni pristup Bajdena i Bele kuće, međutim, ne sprečava SAD da vrše pritisak na druge zemlje da prekinu ekonomske odnose, sa Moskvom.

Javna novinska služba javila je da se administracija Džozefa Bajdena obratila američkim zakonodavcima sa preporukom, da se za narednu fiskalnu godinu, koja počinje u oktobru 2022. godine, odredi ograničenje za prijem izbeglica od 125.000.

Relevantni izveštaj šefa države poslat je odborima na pravosuđe Predstavničkog doma i Senata Kongresa SAD.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …