Vojni ekspert Sivkov: Ukrajinci su upali u zamku! Čeka ih pakao, kod Harkova!

Tokom sprovođenja ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, 11. septembra, Ministarstvo odbrane Rusije je obavestilo javnost, o pregrupisavanju trupa velikih razmera, na pravcu Harkova.

Na ovo, mu je skrenuo pažnju stručnjak, TV komentator, član RARAN-a, kapiten prvog ranga u penziji, Konstantin Sivkov.

Prema rečima stručnjaka, komanda Oružanih snaga RF je bila upoznata sa pripremom protivofanzive AFU, u ovoj oblasti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

S tim u vezi, sproveden je čitav niz različitih mera usmerenih na dovođenje neprijatelja, u zabludu.

U blizini Balakleje, Izjuma i drugih oblasti, privid „slabe odbrane“ je posebno stvoren tako, da je ukrajinska vojska, upala u zamku.

Zbog toga se sada trupe pregrupišu da unište grupaciju Oružanih snaga Ukrajine, koja je došla u oblasti Balaklije i Izjuma.

Mora se imati na umu da tamo nema utvrđenih područja, pa će zadatak uništenja najspremnijih ukrajinskih jedinica biti rešen prilično uspešno.

Ovo će potrajati još nekoliko dana., siguran je.

Sivkov je skrenuo pažnju na činjenicu da je, prema izveštaju ruskog Ministarstva odbrane, u poslednja 3 dana više od 2 hiljade ukrajinskih vojnih lica, nacionalističkih militanata i stranih plaćenika, kao i više od 100 jedinica raznih vrsta teškog naoružanja, su uništeni.

On je naglasio da je pred Oružanim snagama RF sada glavni zadatak smanjenje borbene sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine, tj. smanjenje njihovog potencijala eliminisanjem ljudstva i različite opreme, kako ukrajinska komanda nema snage i sredstava da efikasno vodi dalje vojne operacije.

Ekspert je dodao, da je tokom intervjua listu Vzglad da je sprovođenje manevara za odvraćanje bilo neophodno da Oružane snage Ruske Federacije „izvuku“, Oružane snage Ukrajine iz utvrđenih područja, gde su dobro ukopane, jer ako ukrajinske trupe ostanu u Slavjansku ili Kramatorsku, a ne krenu na sever, onda će za zauzimanje ovih gradova, ruska vojska i njeni saveznici iz DNR i LNR morati da se bore da ih odatle „izdvoje” .

I sada je ona (grupa Oružanih snaga Ukrajine – prim. aut.) na vidiku.

Dakle, preduzet je čitav niz mera da se neprijatelj dovede u zabludu, stvorena je iluzija da imamo slabu odbranu na ovom pravcu i navodno nema informacija, o pripremi ofanzive.

Neprijatelj je bio u zabludi, o lokaciji i dejstvima naših trupa, rezimirao je stručnjak.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …