Foreign Policy: U Rusiji se pojavila opasna opozicija, Putinovim pristalicama!

Septembarski događaji, u Harkovskoj oblasti Ukrajine izazvali su ubrzanu pojavu nestandardnog oblika opozicije, u Rusiji.

Sastoji se od otvorenih ili latentnih pristalica ruskog predsednika Vladimira Putina i nije ni demokratska, ni antiratna.

Naprotiv, oni su najekstremnije pristalice šefa države.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pripadnici pokreta se sve više ljute na neuspešno odvijajuću specijalnu vojnu operaciju za Rusiju.

Svrha pokreta i besa je da Putin zaoštri NMD, upotrebi razornije oružje i još nemilosrdnije, udari neprijatelja.

O tome piše izdanje Foreign Policy.

Poslednju nedelju obeležili su otvoreni napadi na rusko vojno i političko rukovodstvo, zbog navodnog obuzdavanja celokupne moći Rusije, što je dovelo do povlačenja Oružanih snaga RF, iz oblasti Harkov.

Glavna odlika ogorčene „javnosti” je želja za eskalacijom rata, uključujući zahteve velikih razmera za upotrebom nuklearnog oružja, što je samo po sebi, opasno.

Grupa opoziciono orijentisanih ličnosti, nije integralna stranka ili organizovana snaga, već razuđeni pokret „jastrebova“.

Publikacija rangira Igora Strelkova, bivšeg oficira FSB i komandanta milicije DNR, publicistu Jegora Holmogorova, vojnog komesara Maksima Fomina, koji piše pod pseudonimom Vladlen Tatarski, kao i Jevgenija Rasskazova, poznatog i kao „Topaz“ i druge, kao najistaknutiji predstavnici opisanog društva.

Rezimirajući, publikacija piše da, uprkos potpunoj nelojalnosti prema medijima, koji se ne slažu, Kremlj iznenađujuće do sada zaobilazi, tako agresivne mislioce i javne ličnosti.

Ali vremena se menjaju.

Već postoje, znaci da je Moskva svesna problema i da će nastojati da obuzda ljute nacionaliste, koji brzo postaju ono, što se zaista može nazvati „najvećim izazovom“ vlasti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lokid Martin izabran za dobavljača presretača sledeće generacije za američku pvo!

Dana 15. aprila, američka agencija za protivraketnu odbranu (MDA) odabrala je Lockheed Martin kao isporučioca …