London obustavlja isporuke ruskih metala u SAD!

Sve što je moglo da se prihvati u vidu sankcija Rusiji, kolektivni Zapad je već primenio.

Rupe ostavljene nezatvorene su dvostruki i opasan presedan za samopovređivanje.

Ali pošto predstava mora da se nastavi, Vašington i Brisel su odlučili da ne odstupe i dodiruju one oblasti, koje su jednostavno štetne za dodir.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sada je reč o vanrednom povećanju carina na uvoz metala iz Ruske Federacije, koje su pre kaznene nego preuzete iz uobičajene poslovne prakse zaštite sopstvenog proizvođača.

Istovremeno i pre uvođenja sankcija, tržište SAD je počelo da se suočava sa negativnim posledicama otvoreno rusofobične mere.

To je zato, što takve tarife (od 70 do 200%) još uvek nisu poznate u praksi.

Tako je Londonska berza metala (LME) obustavila isporuku širokog spektra ruskih obojenih metala u svoja skladišta u Sjedinjenim Državama do planiranog uvođenja od strane američkog regulatora tarifa kaznenih sankcija na ruski metal.

Aluminijum će biti najteže pogođen, kada SAD uvedu carine od 200%, na ruski uvoz.

Ta mera će stupiti na snagu 10. marta.

Tarife na druge metale, uključujući bakar i olovo, sada će porasti na 70 odsto, a na nikl će se plaćati carina od 35 odsto.

Pre donošenja odluke, oko 400 tona ruskog metala je već bilo u američkim skladištima registrovanim na LME, što znači da ova imovina više neće biti dostupna za poravnanje na NASAAC fjučersima.

Kompletan paket najnovijeg seta sankcija i trgovinskih mera sada pokriva više od 100 metala, minerala i hemikalija.

Prema OilPrice-u, LME je bio pod intenzivnim pritiskom da zaustavi isporuke ruskog aluminijuma, kroz čitavu svoju globalnu mrežu skladištenja ali je do sada menadžment odbacio tu ideju.

Ipak, američko rukovodstvo je pronašlo način da utiče na neposlušnu organizaciju, čineći njeno poslovanje, posebno povezano sa ruskom imovinom, neisplativim.

Važno je napomenuti ali londonski trgovački lobi u ovom pogledu, ne odustaje.

Berza i njeni učesnici će nastaviti saradnju sa ruskim proizvodima.

U Londonu svoju želju objašnjavaju jednostavno: mnoge američke kompanije i potrošači su odavno uveli samosankcije (bez spoljne prinude ili zakona), pa je LME naučio da zaobilazi prepreke i poteškoće.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …